03/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Oybirliğiyle çıkan “onarım terapisi”ni yasağı Senato’da

Kanada’da “onarım terapisi” yasağı artık Senato’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Oybirliğiyle çıkan karardan sonra milletvekilleri birbirini tebrik ediyor

Kanada Avam Kamarası “onarım terapisi” adı altındaki işkencenin yasaklanması için oy birliğine vardı. Karar Senato’dan geçerse herhangi bir çocuğun bu uygulamaya tabi tutulması veya maruz bırakılması suç olacak.

Kararı Meclise taşıyan Başbakan Justin Trudeau meclis koridorundan geçişi sırasında alkışlarla karşılandı.

Cbc News'in aktardığına göre Çarşamba günü Meclis katında duygusal anlar yaşandı. Liberal milletvekilleri muhafazakâr meslektaşlarıyla el sıkışmak ve sarılmak için koridoru arşınladı.

Muhafazakâr lider Erin O'Toole, mecliste bağlı bulunduğu komisyonun bu konuyla ilgili özgürce oy kullanmasını onayladıysa da liberal milletvekili Seamus O'Reagan tasarıya oy birliğiyle verilen desteğin bazı muhafazakâr milletvekillerini şaşırttığını söyledi.

Oy birliğyle çıkan kararın ardından Başbakan Tredeau'nun LGBTİQ+ hakları alanındaki özel danışmanı Turizm Bakanı Randy Boissonnault “Hiç kimse eziyete, işkenceye rıza gösteremez” açıklamasını yaptı.

Muhafazakâr milletvekilleri arasında tasarının; çocuklar, öğretmenler, dini liderler ya da ruh sağlığı uzmanları arasında cinsellik ve cinsiyet kimliği kaynaklı konuşmaların suç sayılabileceği yönündeki endişesini Federal Adalet Bakanı Lametti “tartışmalar asılsız” diyerek yanıtladı.  


Etiketler: insan hakları, dünyadan
nefret