17/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında 13 Eylül günü İstanbul’da Kaos GL’yi ağırladı.

Kanada Dışişleri Bakanı, Kaos GL ile Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında 13 Eylül günü İstanbul’da Kaos GL’yi ağırladı.
 
Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop ile 13 Eylül tarihinde görüştü. Bakan, Kaos GL’nin 2006 yılından bu yana Türkiye’den ve uluslararası alandan siyasiler, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar, sağlık ve eğitim uzmanları ve LGBT aktivistlerinin katılımı ile yürüttüğü Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma başta olmak üzere tüm çalışma alanları üzerine bilgilendirildi.
 
Bakan aynı zamanda bölgesel ve uluslararası bağlamda eğitim, çalışma hayatı, mültecilik, askerlik ve avukatlar, öğretmenler ve yerel muhabirler ile yapılan buluşma ve eğitimlere dair de bilgilendirildi.
 
Bakanlık sürecinin başlangıcından beri Baird, LGBT hakları ve dini özgürlük konularına ayrıca önem veriyor. Baird, özellikle son dönemde Rusya’nın “eşcinsel propaganda karşıtlığı” adıyla piyasaya sunduğu nefret yasası ve Uganda’nın “eşcinselleri öldürün!” mevzuat girişimlerine karşı çıkarak, özellikle bu iki konuya ulusal medyada dikkat çekti. Bakan, Rusya özelinde bu girişimleri kınadı ve yasanın “nefret dolu” olduğunun ve “şiddetin yolunu açacağının” altını çizdi.
 
Bu açıklamaları takiben, “Kanada’nın Gerçek Kadınları”* Derneği Başkan Yardımcısı Gwendolyn Landolt, dernek adına yapılan resmi bir açıklamada Bakan’ın yaptıklarının “muhafazakar vergilere bir hakaret” olduğunu ve Bakan’ın ahlak değerlerinin “muhafazakarların ve gerçek Kanadalılar’ın değerleri ile hiçbir şekilde bağdaşmadığını” ifade etti.
 
“Kaos GL’ye, bu mücadele yolunda başarı diliyorum”
Bakan Baird, Kaos GL özelinde LGBT hareketine desteğini şu sözlerle ifade etti: “Ayrımcılığı ve cinsel azınlıkların yaşadığı şiddeti, adalet ve eşitlik adına sonlandırma yolunda verdiğiniz mücadeleye hayranlık duyuyorum. Bu mücadele yolunda, Kaos GL’ye başarılar diliyorum.”
 
Bakan, ziyareti sırasında meslektaşı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüştü.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği tedavi edilebilir hastalıklar listesinden çıkardığı 17 Mayıs 1990 tarihine ithafen her yıl Kaos GL tarafından organize edilir.  Bu yılın Buluşması Kocaeli, Eskişehir, Samsun, Mersin, Edirne, Diyarbakır, Sakarya, Balıkesir, Kars, Nazilli, Muğla, Malatya, Antalya, Bursa, Adana, Ankara ve İstanbul’da gerçekleşmiştir. Yerel buluşmalar, Kanada Yerel Girişimler Fonu (CFLI) tarafından, ana etkinlikler ise Norveç ve Fransa Büyükelçilikleri tarafından desteklenmiştir.
 
* Real Women of Canada  

Etiketler: yaşam
İstihdam