07/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Kanada’nın çeşitli şehirlerinde gökkuşağı bayrakları Kış Olimpiyatları boyunca LGBT’lere destek vermek için dalgalanacak.

Kanada’nın çeşitli şehirlerinde gökkuşağı bayrakları Kış Olimpiyatları boyunca LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) destek vermek için dalgalanacak.
 
Montreal Belediye Binası ve Olimpiyat Stadyumu, Rusya’daki “geleneksel olmayan cinsel ilişkiler propagandası” yasağına karşı gökkuşağını savunacak.
 
Belediye Binası’nın önünde gökkuşağı bayrağı göndere çekilirken, stadyum kulesi Olimpiyatların açılışında gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılacak.
 
Belediyelerden LGBT Desteği
Montreal’in yanı sıra Vancouver, Whistler ve St. John’s’ta da belediye binalarında gökkuşağı bayrakları dalgalanacak.
 
2010 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Vancouver, Rusya’daki yasayı en sert eleştirenlerden biri oldu. Vancouver Belediye Başkan Yardımcısı Tim Stevenson’ı Soçi’ye gönderen şehir, LGBT konularında bilinçlendirme sağlamak için her Olimpiyatta zorunlu olacak bir “Pride House” (Onur Evi) oluşturulması için lobi yapmıştı.
 
Kanada Çeşitlilik ve Dahil Etme Enstitüsü de hazırladığı bir videoyla “Olimpiyat Oyunları her zaman biraz geydi. Böyle kalması için mücadele edelim” dedi. 
 
Resim: “Sochi 2014″, Christopher Striebly

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam