17/12/2008 | Yazar: Kaos GL

Gençlerin sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sağlamayı ve Türkiye’deki ve dünyadaki LGBT hareketine daha duyarlı bir çevre geliştirerek, paylaşımda bulunup bilinç yükseltmeyi ve kimlikleriyle barışı

Gençlerin sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sağlamayı ve Türkiye’deki ve dünyadaki LGBT hareketine daha duyarlı bir çevre geliştirerek, paylaşımda bulunup bilinç yükseltmeyi ve kimlikleriyle barışık bir gençlik oluşumunu hedefleyen Kaos Genç Grubu sizi 19 Aralık Cuma günü buluşmaya bekliyor.

19 Aralık Cuma günü buluşma çağrısında bulunan Kaos Genç’ten Onur Poyraz, hem Kaos Genç grubuyla ilgili hem de buluşma gerekçesine dair bilgi verdi:

Kaos GL Derneği gençlik alanındaki çalışmalara özel bir önem veriyor. Bu çalışmaların verimliliğinin artması amacıyla Kaos Genç Grubu, 25 yaş altındaki gençlerin sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sağlamayı ve Türkiye’deki ve dünyadaki LGBT hareketine daha duyarlı bir çevre geliştirerek, paylaşımda bulunup bilinç yükselterek, kimlikleriyle barışık bir gençlik oluşumunu hedeflemektedir.

Bu balğamda ulusal ve uluslararası çalışmalarını başlatan Kaos Genç, bunun somut bir adımı olarak Ekim 2007'de Uluslararası Gey-Lezbiyen Gençlik Organizasyonu'nun (IGLYO) bir parçası olmuştur. Bununla birlikte çoğunluğu Avrupa'da olmak üzere pek çok kardeş gençlik örgütü Kaos Genç'e maddi ve manevi desteğini sürdürmektedir.

Bu tutumunu yurt içindeki gençlik organizasyonları ve oluşumlarıyla da sürdürmeyi hedefleyen Kaos Genç, bugüne kadar STK'lar ve üniversitelerdeki öğrenci toplulukları ile ortak çalışmalarda bulunmuştur.

Bu çalışmalar sonucu yurt içinde ve yurt dışında 25 yaş altı gençlere Kaos Genç aracılığıyla yukarıdaki hedefler dâhilinde pek çok imkân (eğitim, konferans vb) ortaya çıkmaktadır. Ayrıca Kaos GL Kültür Merkezi etkinlikleriyle de gençlere özel alanlar yaratılmaktadır. (Dans Kursu vs)

Kaos Genç, bu anlamda birlikte gönüllü çalışmaya dayalı dinamik grubuna yeni arkadaşlar edinmeyi hedefliyor.

Kaos Genç, seni de sadece katılımcı ve izleyici olarak değil de yaratıcı ve yapıcı olmak için bu cuma Kaos GL Kültür Merkezi'ne bekliyor.

Bazı Gelecek Projeler:

Kaos GL Gençlik Değişim Projesi - Mart 2009

IGLYO Eğitimi - Şubat 2009

Homofobi Karşıtı Kampanya – KPH Polonya Projesi - Mart 2009

Kaos Genç Eşli Dans Arjantin Tango - Şubat 2009

Kaos Kültür Merkezi Film Günleri - Ocak 2009

Kaos GL Homofobi Karşıtı Buluşma Kampus Ayağı - Mayıs 2009

ve senin fikirlerinle oluşacak yeni projeler..

19 Aralık Cuma Saat 14:00'de Kaos Kültür Merkezi'nde buluşalım.

GMK Bulvarı 29/12 Kızılay Ankara

Onur Poyraz

KAOS GENÇ

kaosgenc@kaosgl.org

Etiketler: yaşam
İstihdam