01/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği realitesinin tanınması için mücadele yürüten Kaos GL, 1 Mayıs’ta ‘LGBT toplumuna yönelik ilan edilmemiş savaşa son’ çağrısında bulunacak.

Kaos GL 1 Mayıs’ta Alanlara Çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği realitesinin tanınması için mücadele yürüten Kaos GL, bu yıl 1 Mayıs’ta “LGBT toplumuna yönelik ilan edilmemiş savaşa son” çağrısında bulunacak.
 
LGBT Toplumuna Yönelik İlan Edilmemiş Savaşa DA Son!
Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Translar (LGBT) Ankara 1 Mayıs’ında “LGBT Toplumuna Yönelik İlan Edilmemiş Savaşa DA Son!” pankartı ile yürüyecekler.
 
Kaos GL 1 Mayıs için homofobiye, transfobiye, nefrete, her türlü ayrımcılığa ve sömürüye karşı herkesi alanlara çağırıyor.
 
Anadolu’nun son tutsakları olan Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) toplumunu kuşatan heteroseksist ablukaya karşı bu yıl on üçüncü kez alanlarda gökkuşağı bayrağı dalgalanacak.
 
LGBT realitesinin tanınması için mücadele yürüten Kaos GL, eşitlik ve özgürlük yolunda Kürt halkının barış coşkusunu da selamlıyor.
 
“Sizce de eşcinsellere yönelik ilan edilmemiş bir savaş yok mu?” 
LGBT varoluşları tanımlayan “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” realitesinin tanınması için ısrar eden Kaos GL, bu yıl 1 Mayıs’ta “LGBT toplumuna yönelik ilan edilmemiş savaşa son” çağrısında bulunacak.
 
Kaos GL, 2001’de Ankara 1 Mayıs’ında dağıttığı “Peki Ya Eşcinsel İşçiler?” bildirisinde, “Sizce de eşcinsellere yönelik ilan edilmemiş bir savaş yok mu?” diye sormuştu.
 
Eşcinsellerin kendi bayraklarıyla katıldığı ilk 1 Mayıs’ta dillendirilen bu soru heteroseksist sömürgeci sistem tarafından haklı çıkartıldı. Heteroseksizmde ortaklaşan tüm yönetimler cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri üzerinden LGBT varoluşları inkâr ve imha politikalarından vazgeçmeyerek ilan edilmemiş savaşı sürdürdü.
 
Kaos GL üyeleri bu yıl bir kez daha varlıklarını inkâr ederek LGBT’leri sosyal ve politik hayattan kovanlara karşı alanlarda olacak.
 
Toplumsal ve siyasi hayatın her alanına LGBT’lerin eşit katılımını sağlayacak yasal güvence talep eden Kaos GL, toplumsal barışın sağlanması için “LGBT Toplumuna Yönelik İlan Edilmemiş Savaşa DA Son!” verilmesini istiyor.
Ankara Garı’nda saat 11:00’de
Homofobiye, transfobiye ve nefrete karşı Ankara 1 Mayıs’ında Kaos GL & Pembe Hayat Derneklerinin katılımıyla gökkuşağı bayrağı bu yıl on üçüncü kez yükselecek.
 
Ankara’da gökkuşağı bayrağının altında yürüyecek olan LGBT’ler ve dostları, 1 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00′de Ankara Garı önünde bir araya gelecekler. Sıhhiye Meydanı’na yürüyüşün ardından saat 13.00’da miting başlayacak.

Etiketler: yaşam
İstihdam