29/04/2015 | Yazar: Kaos GL

1 Mayıs ve 17 Mayıs’ta özgürlüğe birlikte yürüyelim!

Kaos GL: 1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a aşk ve özgürlük için yürüyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL’den 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş çağrısı: 1 Mayıs ve 17 Mayıs’ta özgürlüğe birlikte yürüyelim!
 
Kaos GL Derneği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingi ve 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Buluşma yürüyüşlerine çağrı yaptı.
 
Kaos GL, 1 Mayıs yürüyüşüne katılmak için 11.30’da Ankara Tren Garı önünde olacak. 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş ise 17 Mayıs saat 16.00’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nden başlayacak.
 
“20 Eylül 1994 yılında yola çıkan hareketimiz 20 yılını doldurdu” diyen Kaos GL, 1 Mayıs ve 17 Mayıs coşkusunu birleştirmeye çağırdı:
 
“Bu ortak mücadele doldu doldu taştı artık. 365 günün ortak şiarı olan özgürlük 1 Mayıs’ta ve 17 Mayıs’ta kendini sokaklara attı. Artık bu iki günün coşkusunu birleştirmek zamanıdır. 1 Mayıs’ta emek için birlikte yürürken 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobiyle Mücadele Günü’nde LGBT emekçiler için de birlikte yürüme zamanı gelmiştir artık.”
 
Kaos GL tarafından yayınlanan çağrı metninin tamamı şöyle:
 
LGBT hakları insan haklarıdır!
 
Hayatlarımızı gasp eden heteroseksist patriyarkal sistem toplumda, okullarda, iş yerlerinde, sendikalarda kendini bizlerle birlikte var ediyor. Heteroseksizmin durmadan işleyen ve kendini yenileyen mekanizması hep aynı sözleri söylüyor “mutlak ve doğru olan benim”.
 
Bu sistemin genel ahlakı; emeği, doğayı ve hayatları talan etmeyi kendine hak görürken bu ahlakın “kimin ahlakı” olduğunu soranlara pervasızca saldırıyor.
 
Egemenlerin sistemi bugüne kadar hep ezilmişlerin yanında olan halk temsilcilerini düşüncelerinden dolayı tutsak kılmayı kendine hak sayarken çocukların bedenlerini bombalarla parçalayanları adeta ödüllendiriyor.
 
Bu sistem tüm ezilenler gibi LGBT’lerin de yaşama, barınma, eğitim, sağlık haklarını yok sayıyor.
 
Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir!
 
Bizler özgürlüğün kredi kartları ile taksitlendirilip ayakkabı kutularında taşınacak bir meta, bizler özgürlüğün bir kişi veya grubu kapsayıp diğerlerini dışarıda bırakacak bir olgu, bizler özgürlük mücadelesinin tek hedefi olan bir araç olduğunu düşünmüyoruz.
 
İş yerlerinde tacize uğrayan, kutsal ailenin makul çemberinin dışında bırakılan, adalet mekanizmalarına erişimi engellenen LGBT’ler olarak gasp edilen haklarımızı ancak birlikte mücadele edersek geri alabileceğimizi biliyoruz.
 
1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a aşk ve özgürlük için yürüyoruz
 
20 Eylül 1994 yılında yola çıkan hareketimiz 20 yılını doldurdu. Bu 20 yılda sokaklardan alanlara, kurumlarda kişilere farklı yansımalar, farklı dönüşümler farklı ilerlemeler kaydetti. “1 Mayıs meydanında eşcinsellerin işi ne” sorusu artık tekrarlanamayacak kadar geride kaldı.
 
Bu ortak mücadele doldu doldu taştı artık. 365 günün ortak şiarı olan özgürlük 1 Mayıs’ta ve 17 Mayıs’ta kendini sokaklara attı. Artık bu iki günün coşkusunu birleştirmek zamanıdır. 1 Mayısta emek için birlikte yürürken  17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobiyle Mücadele Günü’nde LGBT emekçiler için de birlikte yürüme zamanı gelmiştir artık.
 
Tüm çeşitlilikleri ile hep birlikte daha özgür bir dünyaya kucak açan herkesi, tüm heteroseksizm karşıtlarını 1 Mayıs’ta ve 17 Mayıs’ta hep birlikte yürümeye davet ediyoruz.
 
1 Mayıs
Toplanma yeri: Tren Garı Önü
Toplanma saati: 11.30
 
17 Mayıs
Toplanma yeri: Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Önü
Toplanma Saati: 16.00
Basın açıklaması: Sakarya Meydanı
 

Etiketler: yaşam
İstihdam