25/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 20. yılını Esmeray’ın ‘Yırtık Bohça’ oyunu, Bajar konseri ve Ayrımcılığa Karşı Avukat Ağı’yla selamladı.

Kaos GL 19 Yaşında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
20 Eylül 1994’de yayın hayatına başlayan Kaos GL Dergisi, 19 yılı geride bıraktı. Kaos GL, 20. yılını Esmeray’ın “Yırtık Bohça” oyunu, Bajar konseri ve Ayrımcılığa Karşı Avukat Ağı’yla selamladı.
 
Öğretmediklerini Öğrenmek İçin
Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı ile ortaklaşa yürütülen, “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar Dersi” geçen Çarşamba Esmeray’ın “Yırtık Bohça” oyunuyla başladı. Herkese açık olan 14 haftalık program, 2. dönem yapılacak “Queer Teori” dersine bir giriş özelliği taşıyor.
 
“Dünyanın En Güzel Bayrağı Gökkuşağı Bayrağı”
Kaos GL ve LGBT hareketinin mücadelesi Bajar’ın Kürtçe, Ermenice ve Türkçe şarkılarla kutlandı. 20 Eylül’de Nefes Bar’da yapılan konserde Bajar, “dünyanın en güzel bayrağı gökkuşağı bayrağı” dedi.
 
LGBT’ler için Anayasal Güvence Şart!
Haftasonu ise Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı’nın son çalıştayı yapıldı. İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan sonra Ankara’da bir araya gelen 50’den fazla avukat cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcığı ve bu alanda yaşanan insan hakları ihlallerini ele aldı.
 
Amerika Büyükelçiliği, Hollanda Elçiliği ve Olof Palme Center’ın desteklediği etkinlik sonrasında avukatlar LGBT’lere karşı ayrımcılık için anayasal güvence talep ettiler.   

Etiketler: yaşam
İstihdam