20/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 20 Eylül’de 20 yılı geride bırakıyor. 1994’te Ankara’da Kaos GL Dergisi’yle başlayan birlikte özgürleşme mücadelesi, 20 yıl sonra yine Ankara’da kutlanacak.

Kaos GL: 20 yılımızı hep birlikte kutlayalım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, 20 Eylül’de 20 yılı geride bırakıyor. 1994’te Ankara’da Kaos GL Dergisi’yle başlayan birlikte özgürleşme mücadelesi, 20 yıl sonra yine Ankara’da kutlanacak.  
 
Kaos GL eğitimden mülteciliğe, feminizmden anti-militarizme pek çok alana temas eden çalışmalarını ve birlikte özgürleşme mücadelesini hep birlikte kutlamaya çağırıyor. Yıl boyunca devam edecek Kaos GL 20. Yıl Etkinlikleri özgür yayıncılığın tartışılacağı bir dergi buluşması, ödüllü "Der Kreis" (Çember) filminin gösterimi ve Görkem Han Jr.'ın DJ'liğini yapacağı bir partiyle başlıyor. İşte 20 Eylül Cumartesi’nin programı:
 
Yayıncılığın açtığı yeni olanaklar
 
Demokles’in kılıcı; yayıncıların, yazarların, çevirmenlerin üzerinde her geçen gün daha sık sallanıyor. Neyin suç olacağı, neyin yayınlanıp yayınlanamayacağı da muhtemelen böylesi muğlâk olmamıştı. Ancak LGBTİ hareketini bugüne getiren de böylesi baskılara rağmen düşünsel yayınların ortaya çıkmasıydı.
 
Bu yayınların var olması, kâğıdın bulaşıcılığı başka şeyleri de harekete geçirdi. Kaos GL Dergisi geçen yirmi yılda, bambaşka olanakların, ittifakların kapılarını araladı. Dergi şimdiye kadar bir şekilde buluştuğu yayınlarla yan yana gelip, zor olacağının farkındalığıyla yeni olanakları kovalamaya çağırıyor.
 
1. Oturum 13.00-14.15
 
Kaos GL Dergisi editörleri
Işıl Engindeniz
 
2. Oturum 14.30-16.00
Moderatör:  Eren Barış
 
Işık Ergüden - çevirmen, yazar
Emir Ali Türkmen - Dipnot Yayınevi
 
3. Oturum 16.15-17.45
Moderatör: Aylime Aslı Demir
 
Amargi - Aksu Bora
Feminist Politika - Müge Yetener
Express  Dergisi
Karaşın’dan Siyahi’ye Post-Anarşist Yayınlar - Süreyyya Evren
 
Ne zaman? 20 Eylül Cumartesi, 13:00 - 17:45
Nerede? Tayfa Kitap Kafe – Selanik Caddesi, No:82/32, Kızılay - Ankara
 
“En iyi LGBT belgeseli” Ankara’da
 
İsviçre’de 1942 yılında bir dergi olarak yola çıkan “Der Kreis” (Çember) adlı eşcinsel örgütünün hikâyesi beyazperdeye uyarlandı. Bu yılki Berlin Uluslararası Film Festivali’de en iyi LGBT temalı belgesel dalında Teddy Ödülü alan film, Pembe Hayat KuirFest özel gösterimi olarak Ankaralı izleyicilerle buluşacak..
 
Ne zaman? 20 Eylül Cumartesi, saat 19:00
Nerede? Kızılay Büyülü Fener Sineması, Salon 3
 
Parti zamanı!
 
“Hayatlarımız değerli” demek ve mücadeleyi kutlamak için Görkem Han Jr.’ın müzikleriyle eğlenme zamanı! Nu-disco’dan house müziğe özgürce dans etmek ve nice yıllar için el ele vermek için Roxanne’in terasında sen de yerini al. “Kaos GL 20. Yıl Partisi”ne giriş ücretsiz!
 
Ne zaman? 20 Eylül Cumartesi, 21:30
Nerede? Roxanne – Konur Sokak, No:10/19, Kızılay - Ankara 

Etiketler: yaşam
İstihdam