06/01/2011 | Yazar: Kaos GL

2010 yılını birkaç gün önce geride bırakırken çeşitli alanlarda Kaos GL’nin geçen yıla dair değerlendirmesini yapıyoruz.

Kaos GL Artık İnternette de Şanlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
2010 yılını birkaç gün önce geride bırakırken çeşitli alanlarda Kaos GL’nin geçen yıla dair değerlendirmesini yapıyoruz. Bunlardan birisi de haber portalı haline dönüştürmeyi hedeflediğimiz ve birkaç küçük eksiklikle de olsa bunu başardığımıza inandığımız web sayfamıza dair. 2010 yılına dönüp baktığımızda karşımıza çıkan tabloyu ve bu tablodan duyduğumuz mutluluğu paylaşalım istedik.
2010 yılında toplam 2.057 haber/ropörtaj/köşe yazısı paylaştık sizlerle. Biz web sayfamızda paylaştık sizlerle, sizler de sosyal ağlarda yaygınlaştırdınız, beğendiniz, yorum yaptınız bu haberlere. Böylece Kaos GL web sayfasını bir yılda toplam 934.588 bin kişi ziyaret etti. Bu da web sayfamızın günlük ortalama 2.560 kişi tarafından ziyaretedildiğini gösteriyor. Sitemize giriş yapan kişiler 28 milyon sayfa görüntülediler bir yılda. Yine ortalamaya vurduğumuzda günlük 76 bin sayfa gösterimine tekabül ediyor bu rakam. Ana akım medyanın web sitelerinin günlük sayfa gösteriminin milyonlarla ifade edildiğini düşünürsek çok küçük kalıyor bu rakamlar ancak Kaos GL’yi takip eden kesimin profilini düşünürsek gerek ziyaretçi sayısı gerekse sayfa gösterimi açısından bu rakamlar hiç de fena değil. Malum en başta homofobi/transfobi karşıtı olmayı gerektiriyor böyle bir sayfayı takip edebilmek için!
 
İstatistiki bilgilerimize dönersek, 2010 yılı içerisinde 1.210 haber, 83 ropörtaj, 747 köşe yazısı, 9 öykü, 8 araştırma yazısı okumuşuz. Haberlerden 43’ü yabancı kaynaklardan doğrudan çevirerek yer verdiğimiz haberler. 2.057 girişin 445 tanesi Kaos GL tarafından kaleme alınan haberler, 183 tanesi ise Kaos GL muhabirlerinin yaptıkları haberler ve ropörtajlardan oluşuyor. Web sitemize kayıtlı köşe yazarlarımızın bir yıl içerisinde yazdıkları köşe yazısı sayısı ise 684. Geri kalan 745 haber de çeşitli basılı medya ve internet medyasından alınan haberler. Tabi ki köşe yazılarından bazıları da sizlerin de bildiği gibi Birgün, Radikal gibi gazetelerde yazan yazarlarımızın köşe yazıları.
 
2010 yılının son üç ayında Ankara, İstanbul, İzmir ve Van’da gerçekleştirdiğimiz yerel muhabir ağı eğitimlerinin Kaos GL sayfasına yansımasını görmek de mümkün. Haziran ayında muhabirler tarafından yazılan 8 haber, Aralık ayında 28’e yükseldi. 2011 yılında da devam edecek olan Yerel Muhabir Ağı eğitimleri ile muhabirlerin katkısının daha da artacağına inanıyoruz.
 
Kaos GL’nin her geçen yıl daha çok insan tarafından takip ediliyor olması, daha çok insanın gündeminde yer buluyor olması bizleri mutlu etmekle birlikte umudumuzu da arttırıyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eden, kendisini öteki hisseden herkesin yanında durmaya çalışan Kaos GL web sitesinin hayalini kurduğu dünyaya kavuşabilmek için sesimizin daha çok duyulması gerekiyor, bunun için de daha çok insana ulaşmamız gerekiyor. İşte umudumuzu arttıran da her geçen yıl artan okuyucu sayımız. O yüzden iyi ki varsınız ve iyi ki yanımızdasınız. Hepinize mutlu, keyifli, ayrımcılığın olmadığı, homofobisiz/transfobisiz bir yıl diliyoruz.   
 

Etiketler: yaşam
İstihdam