12/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu’na resmi üye olarak kabul edildi.

Kaos GL Derneği, Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu’na resmi üye olarak kabul edildi.
 
Kaos GL, 11 Ekim 2012’de CSBR’nin yeni resmi üyesi olarak kabul edildi. Koalisyonun Pakistan, Sudan, Türkiye, Malezya, Tunus, Bangladeş, Mısır, Endonezya, Lübnan, Ürdün, Filistin, Cezayir ve Yemen’den üyeleri bulunuyor.
 
Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (The Coalition for Sexual and Bodily Rights in Muslim Societies - CSBR), Cezayir, Mısır, Lübnan, Fas, Pakistan, Filistin, Suriye, Tunus, Türkiye ve Yemen’den 19 uzman ve STK temsilcisinin, 2001 Eylül’ünde bir araya gelmesiyle oluştu. Bir dönüm noktası niteliğinde olan Ortadoğu ve Akdeniz’de Kadın, Cinsellik ve Sosyal Dönüşüm Konferansı, 11 Eylül 2001’den sadece birkaç hafta sonraya denk gelmişti. Bu buluşma cinsellikle ilgili tabuları ve Orta Doğu ve Akdeniz’de cinselliğin kadını etkisizleştirmekteki belirleyici rolünü yıkmayı amaçlıyordu.
 
Kaos GL, 2011’de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşen 4. yıllık konferansa katıldı. Kaos GL temsilcisi, Nevin Öztop, Mayıs 2011’den itibaren devam eden inisiyatif Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ deneyimlerini paylaştı. Kaos GL, 11 Ekim 2012’de ise CSBR’in yeni resmi üyesi olarak kabul edildi.
 
Koalisyon üyeliği bölgedeki LGBT örgütlerini, kadın gruplarını ve akademisyenleri kapsıyor. Bu yıl itibariyle koalisyon Pakistan, Sudan, Türkiye, Malezya, Tunus, Bangladeş, Mısır, Endonezya, Lübnan, Ürdün, Filistin, Cezayir ve Yemen’den üyelere sahip.
 
2011’e kadar, koalisyonun kurucularından olan Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği Hakları için Kadınlar (Women for Women’s Human Rights / WWHR), CSBR’nin uluslararası koordinasyon ofisi olarak hareket ediyordu. Kuruluşundan on yıl sonra koalisyon, üyelerinden biri olan ve Beyrut merkezli bir feminist kolektifi Nasawiya’yı yeni uluslararası koordinasyon ofisi olarak atadı. Koalisyon, 18-23 Eylül 2012’de, Mısır’ın İskenderiye şehrinde 5. buluşmasını gerçekleştirdi.
 
Kaos GL’nin koordinasyonunu üstlendiği “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ”, Hırvatistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Yunanistan, Bosna Hersek, Tunus, Cezayir, Irak, Filistin, İran, Lübnan, İsrail, Ermenistan, Ürdün ve Türkiye’den üyelere sahip. 
 
Haberin Türkçe’ye çevirisi: Sumru Atuk

Etiketler: yaşam
İstihdam