19/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği Danışma Kurulu bu Pazar Ankara’da toplanıyor.

Kaos GL Danışma Kurulu Ankara’da buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği Danışma Kurulu bu Pazar Ankara’da toplanıyor.
 
Danışma Kurulu toplantısında Kaos GL Derneği’nin homofobi ve transfobiye karşı mücadelede yürüteceği yeni dönem eylem planı ele alınacak.
 
Kaos GL Dergisi’yle başlayan birlikte özgürleşme mücadelesinde 20 yılı geride bırakan derneğin yıldönümü etkinlikleri kapsamında buluşacak olan Danışma Kurulu 21 Eylül Pazar günü toplanacak.
 
Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışına Derneği (Kaos GL) 4.  Olagan Genel Kurulu’nda ortaklaşarak, Dernek amaçlarına yönelik çalışmalar yapmak üzere “Danışma Kurulu” belirleme kararı almıştı.
 
Dernek Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Melek Göregenli’nin başkanlığını yürüttüğü Danışma Kurulu Adana, Mersin, Eskişehir, İstanbul, Ankara ve İzmir’den katılacak üyeleriyle yeni dönem Kaos GL çalışmalarını tartışacak.
 
17 Mayıs Vakfı
 
Danışma Kurulu Pazar günü yapacağı toplantıda 17 Mayıs Vakfı’nın kurulması ve hayata geçirilmesi sürecini de ele alacak. Her yıl 17 Mayıs haftasında Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı gerçekleştiren Kaos GL Derneği vakıf adını bu “gün” vesilesiyle seçti.
 
Homofobinin küresel bir mesele olmasından hareketle yerelden bölgesele ağlar kuran Kaos GL, 17 Mayıs Vakfı ile LGBT haklarının temel insan hakları olması gerçeğini geliştirmeyi ve kurumsallaştırmayı hedefliyor.
 
Akademik dergi KaosQueer+
 
Kaos GL Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Melek Göregenli’nin sorumluluğunda oluşturulan Danışma Kurulu’nun önceki toplantısında ortaklaşılan “transdisipliner akademik dergi”nin ilk sayısının hazırlıkları ise tamamlanmak üzere.

Etiketler: yaşam
İstihdam