07/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği 2020 yılında, üniversite kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ve LGBTİ+’lara 41 farklı queer karikatür atölyesi gerçekleştirdi.

Kaos GL’den 2020 yılında 41 queer karikatür atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Bartu

Kaos GL Derneği 2020 yılında, üniversite kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ve LGBTİ+’lara 45 farklı queer karikatür atölyesi gerçekleştirdi. Bu atölyelerin 18’i Ocak ayında başlayan ve yıl boyu süren Karikatür Okulu kapsamında gerçekleşti. Atölyelerin üçü ise Derneğin Mülteci Hakları Programı’nın LGBTİ+ mültecilerle gerçekleştirdiği etkinlikler oldu.

Heteroseksist ve ikili cinsiyetin egemenliğinde olan karikatürü tersyüz etmeyi ve queer karikatürü yaygınlaştırmayı ve yeni çizerler yaratmayı amaçlayan atölyelerin eğitmenleri bu yıl Emre Yılmaz, Çiğdem Demir, Zeynep Özatalay, Ekin Kılıç, Bartu ve Aslı Alpar oldu.

Atölyeler kimlerle gerçekleşti?

Karikatür Okulu dışındaki atölyelerse Koç, Yıldız Teknik, Bahçeşehir, TED, İTÜ, Uludağ, Bilkent üniversitelerinin yanı sıra sendika, meslek örgütleri, yerel forumlar ve derneklerde gerçekleşti. Covid-19 pandemisi tedbirleri nedeniyle atölyelerin çoğu online platformlar aracılığıyla düzenlendi.

 


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam