06/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL üç ayda 68 etkinlikle 2 binden fazla kişiye erişti. 99 uzman desteği sağladı. STK’lara 6 binden fazla yayın yolladı. Twitter’da 11,5 milyon görüntülenme aldı.

Kaos GL’den Ocak-Mart 2021 faaliyet raporları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Aslı Alpar / Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Ocak, Şubat ve Mart 2021 ayları faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Ocak, Şubat ve Mart 2021 bültenlerinden işte bazı başlıklar…

*68 etkinlik düzenledik. Önemli bir kısmını paydaşlarımızla birlikte düzenlediğimiz bu etkinlikler arasında söyleşi, panel, atölye, webinarlar yer alıyordu.

*99 kez alanda çalışanlara finans, medya, iletişim, dernekler mevzuatı, kampanyacılık, savunuculuk, insan hakları gibi alanlarda uzman desteği sağladık.

*13 projeye akademik danışmanlık verdik.

*Bu etkinliklerle 2000'den fazla kişiye ulaştık.

*KaosGL.org'ta 35 köşe yazısı, 52 görsel içerik ve 621 haber olmak üzere 708 içerik yayınladık. Bu içeriklerin 89’u İngilizceydi. Mart, Şubat ve Ocak detayları için tıklayın!

*13 podcast ile dinleyicilerimize ulaştık.

*Haberlerimiz ve çalışmalarımız 201 kere medyada yer aldı.

*Sivil toplum kuruluşlarına ve meslek uzmanlarına 6.400'ün üzerinde dergi, yayın ve araştırma raporu dağıttık.

*Kaos GL Dergisi’nin 2021 Ocak-Şubat sayısı “Diyalog” dosya konusu ile, Mart-Nisan sayısı ise “Beden” dosya konusu ile yayımlandı.

*Çalışmalarımız, haber ve kampanyalarımız Twitter'da 11,5 milyon görüntülenme aldı. Facebook'taki gönderilerimiz 500 bine yakın kullanıcıya erişti.

kaos-gl-den-ocak-mart-2021-faaliyet-raporlari-1

Etkinlik ve uzman destekleri

Kaos GL Derneği, 2021’in ilk üç ayında sivil toplum kuruluşlarına ve meslek uzmanlarına 6.400'ün üzerinde yayın ve araştırma raporu dağıttı, 68 adet etkinliğe katıldı, 99 kez alanda çalışanlara uzman desteği sağladı ve kurumlardan bilgi talebinde bulundu, 13 projeye akademik danışmanlık sağladı.

KaosGL.org 2021’in ilk 3 ayında 35 köşe yazısı, 52 görsel içerik ve 621 haber olmak üzere 708 içerik yayımladı. Bu içeriklerin 89’u İngilizceydi.

Kaos GL’nin de imzacısı olduğu “Göğe bakalım, gökkuşağına bakalım!" başlıklı açıklamada "LGBTİ+lara karşı her türlü aşağılama, utandırma ve kriminalize etmeye girişimlerine karşı mücadele eden bizler Onur Yürüyüşlerinde de olduğu gibi "Aşağı Bakmayacağız" denildi.

Medya

Kaos GL internet sitesi LGBTİ+lara yönelik devam eden yoğun hak ihlallerini Türkçe ve İngilizce haberleştirmeye devam etti. Kaos GL Podcast, Queer Haber Bülteni, 5N1L ve 3 Dakika 3 Soru programlarıyla yayına devam etti.

KaosGL.org'ta 35 köşe yazısı, 52 görsel içerik ve 621 haber olmak üzere 708 içerik yayınlandı. Bu içeriklerin 89’u İngilizceydi. KaosGL.org haberleri ve Kaos GL Derneği’nin çalışmaları 201 kere medyada yer aldı.

Yayınlar ve kültürel faaliyetler

Kaos GL Derneği’nin dokuz yıldır Mart ayında düzenlediği Feminist Forum 28 Mart Pazar akşamı çevrimiçi ortamda “Karanlığın Tahakkümünden Transfeminist Eleştirinin Ufuklarına” temasıyla gerçekleşti.

Kaos GL Derneği, her yıl farklı temalarla düzenlemekte olduğu Kadın Kadına Öykü Yarışması'nı bu sene 16. kez "Ev" teması ile düzenledi.

Kaos GL Dergisi’nin 2021 Ocak-Şubat sayısı “Diyalog” dosya konusu ile, Mart-Nisan sayısı ise “Beden” dosya konusu ile yayımlandı.

Kaos GL Derneği 2020 Medya İzleme Raporu yayımlandı.

Kaos GL Derneği, “Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin İnternet Seyri” başlıklı 2020 Sosyal Medya Raporu’nu yayımladı.

Dernek faaliyetleri

Kaos GL İnsan Hakları Programı, Mülteci Alt Programı, Medya ve İletişim Programı ile Akademik ve Kültürel Çalışmalar Programı; şeffaflığı koruma ve verimlilik arttırma amaçları ile izleme ve değerlendirme planlamaları için atölyeler gerçekleştirdi ve 2021 izleme planını tamamladı.

Kaos GL ve 17 Mayıs Dernekleri, tüm çalışanlarının katıldığı "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi"ni tamamlayarak 2021 yılında da ve yasal ve düzenleyici şartlara uygun, güvenli ve sürdürülebilir bir çalışma ortamı sağlamaya devam etti.

Kaos GL Derneği çalışanları "Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik" ile "İnsan Hakları İzleme Veri Tabanı" konulu iç eğitimler tamamladı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında Kaos GL Derneği etkinlikleri online yapılıyor. kaosGL.org internet gazetesi ve Kaos GL dergisi üzerinden yayın hayatını sürdüren derneğin danışmanlık faaliyetleri devam ediyor.

Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak ve Kaos GL Derneği ile bağlantıya geçmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!    


Etiketler: insan hakları, kadın, medya, kültür sanat, yaşam
İstihdam