01/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Yıldız Tar, İrlanda’nın senelik LGBTQ+ ödülleri GALAS’a aday gösterildi. Tar, Kenya’dan John Mathenge Mukaburu ve Belçika’dan Remy Bonny ile uluslararası kategorisinde GALAS adayı.

Kaos GL’den Yıldız Tar, İrlanda LGBTQ+ ödüllerine aday Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İrlanda Ulusal LGBT Federasyonu’nun her sene düzenlediği GALAS Ödülleri’nin 2023 adayları belli oldu. 13 kategorideki kısa listelerde Türkiye’den de bir isim yer aldı.

KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni ve Kaos GL Medya ve İletişim Koordinatörü Yıldız Tar, GALAS 2023’ün uluslararası kategorisinde kısa listeye kaldı. Kısa listede Yıldız Tar’ın yanı sıra Kenya’dan John Mathenge Mukaburu ve Belçika’dan Remy Bonny de yer alıyor.

kaos-gl-den-yildiz-tar-irlanda-lgbtq-odullerine-aday-1

Üç yıllık pandemi arasının ardından geri dönen GALAS ödülleri, ülkedeki tek LGBTİ+ ödülleri olma özelliği taşıyor. Her yıl İrlanda ve dünyada LGBTİ+’ların eşitliği ve daha iyi bir dünya için çalışan isimler ödüllendiriliyor.

3500 adaydan kısa listeye kalanlar belli oldu

Ödüller İrlanda Ulusal LGBT Federasyonu NXF ve LGBTİ+ internet gazetesi Gay Community News (GCN) ortaklığında düzenlenecek törenle Ekim’de sahiplerini bulacak. Kısa listenin açıklanması sırasında konuşan NXF Direktörü ve GALAS Aday Gösterme Koordinatörü Steve Jacques şunları söyledi:

“Bu yıl halktan 3,500'ün üzerinde aday gösterildi. Bu, şimdiye kadarki en yüksek sayı. Bu kadar yüksek sayıda ve nitelikte aday görmek, İrlanda'daki LGBTQ+ savunucularının, işyerlerinin ve bireylerin eşitliği ilerletmek için gösterdikleri sıkı çalışmanın, özverinin ve bağlılığın bir kanıtıdır.”

“Bu yılki kısa liste, artan trans karşıtlığı ve aşırı sağcı kışkırtmalar da dahil olmak üzere yükselen tehditler karşısında LGBTQ+'ları desteklemek için çalışan İrlanda genelindeki bir dizi kişi ve kuruluşun liderliğini ve olağanüstü çalışmalarını yansıtmaktadır.

“İrlanda'nın bir toplum olarak LGBTQ+ haklarına verdiği destek ve bağlılık konusunda kayıtsız kalmaması son derece önemlidir ve GALAS eşitliği savunmak için yapılan sıkı çalışmaları tebrik etmek için bir fırsattır. Kısa listeye kalan adayların her birini kutluyor ve Ekim ayında onlarla birlikte kutlama yapmayı dört gözle bekliyoruz.”

Federasyon, halk oylamasında aday gösterilen isimlerden kısa listeye kalanları değerlendirerek ödülün kimlere gideceğine karar verecek. Ödül töreni 7 Ekim’de Dublin’de yapılacak.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam