19/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi, yeni yılın ilk sayısı için ‘kentin tamamını’ istemeye çağırıyor

Kaos GL Dergisi ‘Kent’in Tamamını İstiyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisi, yeni yılın ilk sayısı için “kentin tamamını” istemeye çağırıyor
 
“Haklar özgürleştirir mi?” sorusuyla 133. Sayını (Kasım-Aralık 2013) çıkaran Kaos GL Dergisi, yerel seçimler öncesinde yeni yılın ilk sayısı için “Eşcinsel gettolar değil, kentin tamamını istiyoruz!” çağrısı yaptı.
 
Dergi “dosya” için yaptığı çağrıda Gezi direnişi motivasyonuyla Antep, Mersin, Adana, Kars, Dersim, Antalya, Edirne’de yerellerinde LGBT’lerin kuvveden fiile adım atmalarına vurgu yaptı.
 
“LGBT hareketi kent yönetimlerinden ne bekliyor?” 
Yerel seçim sürecini gündemine alan Kaos GL Dergisi yeni sayısında direnişin izini sürmeye yerel örgütlenmeler üzerinden devam edecek.
 
“Yerel LGBT örgütlenmelerin ihtiyaçları, güçlenme ve dayanışma ağları neler? Yerel LGBT örgütlenmelerin gündeminde ne var? Yerelde örgütlenmenin önündeki zorlukları neler ve nasıl aşabiliriz? Örgütlenmek için hangi alanlarda güçlenmeye ihtiyacımız var? Yerel seçimler yaklaşırken, partilerin ve yerel yönetimlerin toplumsal cinsiyet karnesinde neler var? Yerel seçimler öncesinde politikacılar LGBT’lerin insan haklarına ilişkin neler söylüyorlar? LGBT hareketi açısından yerel seçimler siyaseti ilerletmek açısından bir önem taşıyor mu?”
 
Dergi, “dosya” kapsamındaki yazı önerilerini bekliyor.
 
Kaos GL Dergisine dosya dışında, LGBT hareketin gündemine ilişkin yazı, söyleşi ile katkı verebilirsiniz. Dergi için katkılarınızı, 10 Aralık 2013’e kadar editor@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.
 
Yazılarınızda bunlara dikkat ediniz:
Yazılarınızı word dosyasında, Verdana 9 fontu ile gönderiniz. Yazıların uzunluğu boşluklu 8000 vuruşu geçmemeli.
Eğer yazınızda fotoğraf, grafik, tablo vs. varsa, lütfen bunları ayrıca gönderiniz.
Yazılarınızı göndermeden önce gramer, yazım ve noktalamaları kontrol ediniz.
Yazıların homofobi ve transfobi konusunda duyarlı olmasının yanında, cinsiyetçilik, ırkçılık ve militarizmi üretmeyen ve desteklememesini bekliyoruz.
Yazınızda herhangi bir ırkı, etnisiteyi, dini, cinsiyeti, cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğini, toplumsal cinsiyet ifadesini, engelli olma halini, sağlık durumu, yaş, medeni durum, siyasi görüşü ve her hangi bir mesleği küçük düşürücü ifadelere yer vermeyiniz.

Etiketler: yaşam
İstihdam