07/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Bütün yazıları ve görselleriyle sınırların delik deşik olduğu, giderek anlamsızlaştığı ve ortadan kalktığı bir dünyayı hayal etmek için hazırlanan Kaos GL Dergisinin yeni sayısı kitapçılarda yerini aldı.

Kaos GL Dergisi Yazı Kolektifi’nin derlediği 124. Sayının “Sınır” dosyasında her sınır zorlanıyor.
 
Bütün yazıları ve görselleriyle sınırların delik deşik olduğu, giderek anlamsızlaştığı ve ortadan kalktığı bir dünyayı hayal etmek için hazırlanan Kaos GL Dergisinin yeni sayısı kitapçılarda yerini aldı.
 
Mayıs-Haziran sayısının dosya yazıları, “Nedir sınır? Nerede başlar? Sınırın içi ve sınırın dışı neresidir? Sınırın öte yakasına geçersek ne olur? Gerçekten de sınırlar ihlal edilebilir mi ya da sınırlar tümden kaldırılabilir mi? Sınırsız olabilir miyiz? Peki, ya sınırları belirsizleştirecek hatta belki silecek olursak, sınırları ihlal etmeye gerek kalır mı?” soruları etrafında derlendi.
 
Sınırlarına sığmayan dosya yazıları 124. sayıda tüm dergiyi kapladı. “Sınır” dosyası, kapılarını Cahide Sarı, Didem Çelik, Emre Özcan, Hakan Bilge, Hatice Pınar Şenoğuz, İmge Oranlı, Latife Akyüz, Levent Şentürk, Murat Çınar, Neşe Özgen, Poyraz Şahin, Sinan Elitemiz, Volkan Yılmaz, Yasemin Akis, Yigilante Kocagöz ve Yusuf Eradam’a açtı. 
 
Kendi sınırlarını zorlayan dosya, Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ üyesi Yunanistan Athens Pride, Arnavutluk Pro LGBT, Israeli Queers for Palestine ve Sırbistan Queeria Center örgütlerine mikrofonu uzattı. Dosya dışı sayfalar, şair Fırat Demir’le yeni kitabı üzerine söyleşen Ebru Tönel’i ve futbola başka bir bakış atan Osman Bulugil’i ağırladı. Hayriye Kara, Türkiye’de yaşayan LGBT mültecilere İran’a sırt dönüp sınırın bu tarafına geçmeyi sordu.
 
UMUM’un konuğu Fahrettin Örenli, “Natural History Museum” çalışmasıyla dosyayı taçlandırdı. Ermenistan’lı fotoğraf sanatçısı Nazik Armenakian, Erivanlı bir trans seksi işçisi, bakışları ve bedeniyle her sınırı aşan Layma’yı Mayıs-Haziran sayısının kapağına armağan etti.  
 
125. Sayı: “Göç ve Mültecilik”
 
Derginin Temmuz-Ağustos sayımızda “göç” ve “mültecilik” dert edilecek:
 
“Taşrada yaşama imkânı bulunmadığı için metropollerde verilen uğraşıdan, hep geriye duyulan özleme ve tam gidememe hallerine… Ölüm korkusundan, başka bir ülkede yaşamaya mecbur bırakılmaya; yersiz yurtsuz kalma hallerimize… Mülteci LGBT’lerin İran’dan başlayan kara tren yolculuklarından, Türkiye’de “tekin olmayı bekleme” duraklarına… İşçi göçleri ve “ucuz işçiler”’den “cahil Türkler”e ve sonunda “terörist Müslüman” kimliğine evrilen göçmenlik hallerine…  Entegrasyondan, asimilasyona…  Dertlerimiz çok ve büyük. Soruyoruz: Sığınılan limanlar ve yeni yaşam alanları, gerçekten daha mı özgür?”
 
Kaos GL Dergisi’nin 2012 dosya konuları
 
Mayıs- Haziran sayısında “Sınırlar”ın ardından, Temmuz- Ağustos sayısında “Göç”, Eylül – Ekim sayısında “Hastalıktan İdeolojiye Damgalamaya Karşı Bedensel Direnişler” ve 2012’nin son sayısı Kasım- Aralık’ın dosyası ise “Sosyal Politikalar” olacak.
 
125. sayının dosya konusunu “Göç” olarak duyuran Kaos GL Dergisi, yazılı ve görsel katkıları editor@kaosgl.org adresine 4 Haziran’a kadar bekliyor.
 
İki ayda bir yayınlanan Dergi’nin “dosya”ları ve dosya dışı bölümleri her türlü katkıya açık.
 
Kaos GL Dergisine Abone olabilirsiniz! 
Kaos GL Dergisini kitapçılarda ve LGBT derneklerinin merkezlerinde bulabileceğiniz gibi abone de olabilirsiniz. Abone olmak için abone@kaosgl.org adresine yazabilirsiniz.
 
Mayıs-Haziran 124. Sayının içindekiler:
 
Kaos GL Dergisinin bulunduğu kitapçılar ve daha fazlası için:

Etiketler: yaşam
İstihdam