27/05/2020 | Yazar: Umut Güven

Kaos GL Dergisi iki sayılık özel karantina serisinin ikincisi “Karantina II” dosya konusu ile çıktı.

Kaos GL Dergisi’nden Karantina Özel Seri: “Karantina II” çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL Dergisinin 173. sayısı, “Karantina II” dosya konusuyla online olarak yayınlandı. Karantina özel serisi olarak hazırlanan sayılardan birincisi de dergi sitesinden 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de yayınlanmıştı.

Korona virüs nedeniyle online yayınlanan derginin basılı hali de ilerleyen zamanlarda erişilebilir olacak.

kaos-gl-dergisi-nden-karantina-ozel-seri-karantina-ii-cikti-1

Karantina II Sayısında Neler Var?

Kaos GL Dergisi 173. sayısı, “Uluslararası ve Türkiye medyası pandemiyi nasıl ele aldı? Türkiye’deki Hiv ve Korona politikaları nedir ve aralarında nasıl bir ilişki var? İnsan Hakları bağlamında pandemi süreci nasıl yürütülmekte? Korona virüsün farklı meslek alanlarındaki LGBTİ+’lara etkileri nedir?” gibi sorular ve daha fazlasına birçok aktivist ve akademisyen ile birlikte yanıtlar aradı.

Derginin Dosya kısmına Kerem Dikmen, Mert Karbay ve Onur Kartal, Tankut Atuk, Rahime Sarıçelik, Ali Erol, Oya Özgün Hazan, Seyhan Arman, Evren Özen, Nutella Yerlitaş ve Gizem Gülmez katkılarıyla eşlik etti.

Güncel Sayfalar’da ise Chippy Nonstop, Arya Sezer, Yiğit E. Korkmaz, Murat Köylü, Derya Acuner, S. Nehir Kovar yazıları ve röportajları ile Kaos GL Dergisi’nin bu sayısında yer aldı.

Kapağını Semih Özkarakaş’ın hazırladığı; umumda ise Gökçe Yiğitel imzalı çalışmanın yer aldığı dergiye online olarak ulaşabilirsiniz.

Karantina II’nin dijital versiyonuna ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat, sağlık
İstihdam