28/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi, Ocak-Şubat 2012 tarihli yeni yılın ilk sayısında dosya konusu olarak LGBT perspektifinden ‘muhafazakârlık’ı tartışmaya açıyor.

Kaos GL Dergisi Ocak-Şubat 2012 Sayısı İçin Çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisi, Ocak-Şubat 2012 tarihli yeni yılın ilk sayısında dosya konusu olarak LGBT perspektifinden “muhafazakârlık”ı tartışmaya açıyor. 
 
Katkılara ve her türlü önerilere açık “dosya” için yazılar en fazla 8000 vuruş olacak şekilde hazırlanıp editor@kaosgl.org adresine 16 Aralık 2011 tarihine tarihine kadar gönderilebilir.
 
Kaos GL Dergisi Yayın Kolektifinin, LGBT’lerin perspektifinden “Muhafazakârlık” dosyası için yaptığı çağrı şöyle:
 
“Kurulduğu günlerde kendisini muhafazakâr-demokrat bir parti olarak tanımlayan AKP’nin iktidara gelmesinden sonra çok daha fazla tartışılan bir kavram oldu muhafazakârlık.
 
Çeşitli toplumsal kesimler AKP iktidarı altında Türkiye’nin giderek daha fazla muhafazakârlaştığına dair analizlerini ortaya koydular. Nitekim AKP çevresinde kümelenen hegemonik bloğun bugüne kadarki pratiği söz konusu tespitleri haklı çıkaracak bir mecrada ilerledi. Kimi televizyon programlarının aile değerleri ile bağdaşmadığı gerekçesiyle sansüre takılmasından tutun da internete filtre uygulamasına, kadın bedeni üzerine söylemsel politikalardan tutun da LGBT’lerin nesil emniyetini ve sıhhatini tehdit ettikleri gerekçesiyle hedef tahtasına oturtulmasına, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüştürülürken kadın sözcüğünün kaldırılmasından tutun da milletin mukaddesatına tecavüz edildiği gerekçesiyle Ekşi Sözlük’ün kapatılması için açılan kampanyaya, Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasından tutun da Tophane’deki sanat galerilerinin saldırıya uğramasına, kimi yerlerde alkollü içki satışlarının yasaklanmasına kadar bir dizi olay muhafazakâr zihniyetin tezahürleri aslında. Diğer yandan kuşkusuz ki muhafazakârlık sadece siyasal bir ideoloji olmanın çok ötesinde sosyo-kültürel kodlar sisteminin adı. Dolayısıyla muhafazakârlık yalnızca İslamcı siyaset ile mukayyet değil.
Bu çerçevede Kaos GL’nin Ocak-Şubat 2012 tarihli önümüzdeki yılın ilk sayısında dosya konusu olarak, kendisi bakımından her daim “kavramsal Yahudi” olagelmiş LGBT’lerin perspektifinden “Muhafazakârlık”ı tartışmaya açmak istiyoruz. 
Katkılarınızı ve her türlü önerinizi bekliyoruz. Yazılarınızı en fazla 8000 vuruş olacak şekilde hazırlayıp editor@kaosgl.org adresine 16 Aralık 2011 tarihine tarihine kadar gönderebilirsiniz.”
 
Kaos GL Dergisi’nin 2012 dosya konuları
 
Kaos GL Dergisinin belirlediği yeni yılın diğer “dosya” konuları ise şunlar:
 
Ocak-Şubat sayısında “Muhafazakârlık”ın ardından, Mart-Nisan sayısında “Milliyetçilik”, Mayıs- Haziran sayısında “Sınırlar”, Temmuz- Ağustos sayısında “Ekoloji”, Eylül – Ekim sayısında “Hastalıktan İdeolojiye Damgalamaya Karşı Bedensel Direnişler” ve 2012’nin son sayısı Kasım- Aralık’ın dosyası ise “Sosyal Politikalar” olacak.
 
İki ayda bir yayınlanan Dergi’nin “dosya”ları ve dosya dışı bölümleri her türlü katkıya açık. Katkıda bulunmak için editor@kaosgl.org adresinden iletişime geçilebilir.
 
Kaos GL Dergisine Abone olabilirsiniz!
 
2011’in ilk sayısında Kaos GL’nin gündeminde “Linç” vardı.
 
Ardından gelen sayılarda dosya konusu olarak “militarizm”, “transfobi”, “yeni medya”, “mekân” ve son olarak “taciz” başlıklarını seçen Kaos GL Dergisini kitapçılarda ve LGBT derneklerinin merkezlerinde bulabileceğiniz gibi abone de olabilirsiniz.
 
Abone olmak için abone@kaosgl.org adresine yazabilirsiniz.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam