01/09/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisinin ‘Bedensel Direnişler’ dosyasında ‘toplum sağlığını bozan’larla ‘toplum düzenini tehdit eden’lerin hikâyeleri ve direniş pratikleri buluştu.

Kaos GL Dergisinden ‘Bedensel Direnişler’ Dosyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Hastalıktan İdeolojiye Damgalamaya Karşı Bedensel Direnişler” dosyası ile Kaos GL Dergisinin Eylül-Ekim tarihli, 126. Sayısı kitapçılarda yerini aldı. 

Kaos GL Dergisinin “Bedensel Direnişler” dosyasında “toplum sağlığını bozan”larla “toplum düzenini tehdit eden”lerin hikâyeleri ve direniş pratikleri buluştu.
 
Dosyanın konukları ve hikâyeleri
 
Kürtaj tartışmalarının ve çocuk doğurma telkinlerinin gölgesinde, Dilan Bozgan, “Bedenim ne kadar benim?” sorusunu soruyor. Elif Kutlu, normlarla belirlenmiş ve sınırlanmış olmayı; Elif Yılmaz, insana, hayvana ve yeryüzüne özgürlük etrafında bedensel haykırışı; Erinç Seymen, neyin hasta ve neyin sakat olarak adlandırıldığını; Erkan Oruçoğlu, tıbbın kollarında can çekişen eşcinselliği; Güçlü Sevimli, 2000’li yılların ölüm orucu direnişlerini; İlksen Gürsoy, trans kimliklerin “hastalıklı” tanımlanışını ve damgalanışını; Nurhayat Köklü, imkânsız kimlikleri ve kimliklere karşı direnen bedenleri; Ruveyda Tunç, İsrail’deki gençlerin vicdani ret direniş pratiklerini; Sait Çetinoğlu, “bu coğrafyanın kadim halklarının yok olmaya karşı direnişini”; Sema Semih, “zır bir lubunya olarak” dünyanın geri kalanına karşı koyuşunu; Seven Kaptan, DSM-5 sürecinde transseksüelliğin rotasını ve Ulaş Sona “Her şey bu kötü dünyada yaşadığımız için ideolojik, 37 yerinden yaralı bir hareketin yol arkadaşları olduğumuz için de her birimizin varlığı politiktir!” cümlesiyle trans direnişini dergiye taşıyor.
 
Müge Tuzcu ve Osman Evcan da, dergiye şu an bulundukları hapishanelerden yazıyor. Müge Tuzcu, Amed’in ayakta kalan çocuk bedenlerini; Osman Evcan ise bedensel bir direniş olarak veganlığı anlatıyor.
 
“Bedensel Direniş” dosyasının sanatçıları
 
“Bedensel Direnişler” dosyasının sanatçıları ise Murat Tosyalı, Serpil Odabaşı ve Nilbar Güreş.  
Nilbar Güreş, “Self-Defloration/Kızlığını Kendi Bozmak” adlı çalışması ile “UMUM”a katılırken; Murat Tosyalı’nın “Bir Kadının Günlüğü 1” adlı çalışması bu sayının kapağında yer aldı.
 
Sosyal Politikalar: Yılın son sayısının dosya konusu
 
127. sayının (Kasım-Aralık) dosya konusu ise “Sosyal Politikalar”.
Kaos Yazı Kolektifi “sosyal politikalar” dosyasına yazılarınızı ve önerilerinizi, 5 Ekim’e kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyor.
 
126. sayıya (Eylül-Ekim 2012) dair daha fazlası için:
 
Derginin satıldığı şehirler ve kitabevleri
 
Matbuu veya elektronik abonelik için:

Etiketler: yaşam
İstihdam