25/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Eskişehir’de 8 şehirden yüze yakın sosyal hizmet öğrencisi ile homofobi ve transfobiyi tartışmak için bir araya geldi.

Kaos GL Eskişehir’de sosyal hizmet öğrencileriyle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Eskişehir’de 8 şehirden yüze yakın sosyal hizmet öğrencisi ile homofobi ve transfobiyi tartışmak için bir araya geldi. Etkinlikte sosyal hizmet uzmanlarının ayrımcılıkla ilişkisi konuşuldu.

Sosyal Hizmet Gençlik Derneği'nin düzenlediği 2. Sosyal Hizmet Ulusal Genç Kampı’nda homofobi ve transfobi tartışıldı. İstanbul, İzmir, Yalova, Bingöl, Erzincan, Antalya, Manisa ve Ankara’dan öğrencilerle Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubundan Sosyal Hizmet Uzmanı Tarık Şimşek ve Umut Güner bir araya geldi.

19-21 Şubat 2016 arasında yapılan kampta, 20 farklı sosyal hizmet bölümü öğrencilerinin katıldığı etkinlikte LGBTİ temel kavramları ve ayrımcı ideolojiler tartışıldı. Cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri açısından tarihsel süreç aktarıldı. Yüze yakın öğrencinin izlediği atölyede sosyal hizmet öğrencilerinin eğitim süreçlerinde öğrendikleri bilgi, becerilerinin LGBTİ alanına nasıl aktarılabileceği üzerine tartışmalar yürütüldü.

Sosyal hizmet eğitiminde sadece LGBTİ alanı değil genel olarak cinsellik konusunun tartışılmadığı, sosyal hizmet öğrencilerinin doğal olarak LGBTİ gençlerle karşılaştıklarında nasıl ilişkilenebileceklerine ilişkin bir öngörüleri olmadığının altı çizildi.

Kaos GL’den Umut Güner, sosyal hizmet öğrencilerinin ve uzmanlarının, LGBTİ’leri sadece “müracaatçı” olarak görmemek gerektiğini meslektaşları olarak da görebileceklerinin altını çizdi. Sosyal hizmet eğitiminde verilen, mesleki hayatta ayrımcı olmamak üzerine söylemin yetersiz olduğunu çizen Güner, özel hayat ile mesleki hayatın birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığını söyledi. Özel hayatında ayrımcılık yapan birinin mesleki uygulamalarında ayrımcı olmamasının mümkün olmadığının altını çizdi.

Sıkça sorulan sorular atölyesi sonrasında, sosyal hizmet uzmanı Tarık Şimşek, vaka aktarımı yaptı.

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşma sizin şehrinize de gelebilir!

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu’ndan yararlanarak Homofobi Karşıtı Buluşma’yı kendi şehrinize taşıyabilirsiniz.

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında “İnsan Hakları İhlallerinin İzlenmesi İçin Medya”, “LGBTİ’lerin sosyal hizmetlere erişimi”, “Barış” temalarına öncelik verilecek.

1200 TL üst limitli hibe başvuruları ve çalışma önerilerinin sene boyunca dernek@kaosgldernegi.org adresine yollanması gerekiyor. 30 şehre verilecek olan hibe LGBT odaklı ittifaklara öncelik tanıyacak ve bu ittifakların oluşmasını da hedefleyecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

*Bu etkinlik, Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarité ve Açık Toplum Vakfı destekleriyle gerçekleştirildi.


Etiketler: yaşam
2024