18/04/2011 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ile beraber yürüttüğü Muhabir Ağı Eğitimi, 16-17 Nisan’da, Ankara’da yapıldı.

Kaos GL Hak Temelli Habercilik Eğitimi Gerçekleştirildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL’nin İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ile beraber yürüttüğü Muhabir Ağı Eğitimi, 16-17 Nisan’da, Ankara’da yapıldı. Eğitime Ankara başta olmak üzere, İstanbul, Diyarbakır, Van, Denizli ve Trabzon’dan muhabir adayları katıldı.
 
 
Eğitimin temel amacı, hak temelli yaklaşım ile homofobiden ve cinsiyetçilikten arınmış bir haberciliğin önemini,eğitime katılan yerel muhabir adaylarına anlatmaktı.
 
16 Nisan 2011 Cumartesi günü gerçekleştirilen Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin ilk gününde Express’ten gazeteci İrfan Aktan, haber yazım tekniklerini, beş N bir K kuralını, habere ulaşma yollarını anlattı.
 
Eğitimin ikinci gününde, İHGD’den Avukat Hakan Ataman, hak temelli yaklaşım ve insan hakları üstünde durdu. İkinci günün diğer oturumunda ise yine İHGD’den Avukat Günal Kurşun, “Hukuk, Guguk İşleri” başlığını taşıyan sunumunda, hukuk sistemiyle ve hukukla insan hakları ilişkisinin önemini vurguladı.  Ayrıca Kurşun sunumunda, nefret suçu, nefret söylemi ve ayrımcılık kavramlarına da değindi.
 
Muhabirlerin gönderdiği haber ve yazılar, www.kaosgl.org sitesinde ve Kaos GL dergisinde yayımlanacak.


Fotoğraflar: Barış Sulu
 

Etiketler: yaşam
İstihdam