06/12/2012 | Yazar: Ülkü Özakın

Bu yıl ‘Küresel Haklar, Küresel Saygı’ temasıyla düzenlenen ILGA 2012 Dünya Konferansı 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Stokholm’de gerçekleşecek.

Kaos GL, ILGA Dünya Konferansı’na Katılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 Bu yıl “Küresel Haklar, Küresel Saygı” temasıyla düzenlenen ILGA 2012 Dünya Konferansı 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Stokholm’de gerçekleşecek. Konferansa Kaos GL adına Ömer Akpınar ve Ülkü Özakın katılacak ve konferans hakkındaki haberleri kaosgl.org’da paylaşacak.

 ILGA Nedir?

ILGA (Uluslararası Lezbiyen ve Gey Derneği), lezbiyen, gey, biseksüel ve trans gruplarının insan hakları konusunda beraber çalıştıkları dünya çapında bir ağdır. 2012 yılında ILGA’ya üye örgüt sayısı 1000’e yaklaştı. İsveç’ten üye örgüt RFSL’in resmi ev sahipliğinde yapılacak olan konferansa 100’den fazla ülkeden katılımcı gelecek.
 
2010’da Sao Paolo’da yapılan son dünya konferansından bu yana Birleşmiş Milletler’de danışman statüsü kazanan ILGA, bu yıl ilk kez düzenlenen ve Mart ayı içinde İnsan Hakları Konseyi’nde gerçekleşen Cinsel Yönelim ve Toplumsal Cinsiyet Kimliği Temelinde Şiddet ve Ayrımcılık konulu üst düzey panelde bu statüyle yer aldı. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam