28/03/2008 | Yazar: Salih Canova

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü’nün hazırladığı ‘Kampüste Hayat Var’ programının bu ayki konusu ‘Feminizm, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsel Yönelimler’di.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü’nün hazırladığı ‘Kampüste Hayat Var’ programının bu ayki konusu ‘Feminizm, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsel Yönelimler’di. Ege TV’de yayınlanan programa transeksüel stand-up’çı Esmeray ve Kaos GL İzmir’den Erdem Günsu konuşmacı olarak katıldı. Salih Canova'nın haberi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerince hazırlanan ve bölgesel yayın yapan Ege TV’de yayınlanan ‘Kampüste Hayat Var’ programının bu ayki konusu ‘Feminizm, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsel Yönelimler’di.

Üç bölümünden oluşan programın ilk bölümünde öğrencilerle Feminizm, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsel Yönelimler konulu kısa röportajlara yer verildi.

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) Başkanı Prof. Dr. Nurselen Toygar ve oyuncu Sumru Yavrucuk’la yapılan söyleşilerin ardından Cinsel Yönelimler’e ayrılan son bölümde 14 Mart’ta İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde ‘Cadının Bohçası’ oyununu sergileyen Esmeray ve İzmir'de eşcinsel hakları ile ilgili çalışmalar yapan Kaos GL İzmir grubu gönüllülerinden Erdem Günsu ile yapılan söyleşiler yer aldı.

‘Feminizm herkes için önemli olmalı’

‘Cadının Bohçası’ adlı stand up gösterisinde toplumsal cinsiyet kavramını sorguladığını, cinsiyet değişimi sürecinin kendisinde ve çevresinde nasıl etkiler yarattığını bir oyun aracılığıyla aktarmanın kendisi için oldukça önemli bir deneyim olduğunu söyleyen Esmeray, feminizmin sadece kadınlar için değil herkes için önemli olduğunu ve kimi zaman cinsiyet değiştirme kavramının bile aslında toplumsal cinsiyet rollerinin bir uzantısı olabileceği üzerine düşündüğünü aktardı.

Erdem Günsu ise Kaos GL İzmir’in kuruluş süreci ve faaliyetlerini anlattıktan sonra, eşcinsel bireylerin karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklar karşısında bir araya gelmenin, kurumlar üzerinden dayanışmanın eşcinsellerin yaşamları için önemli hakların elde edilmesinde oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Kaos GL İzmir’in önümüzdeki dönem içerisinde yapmayı planladığı etkinliklerden de söz eden Günsu, farklı cinsel yönelime sahip insanların yaşamları boyunca birçok zorluk yaşadığını özellikle travesti ve transeksüel kimliklere sahip insanların toplumun her alanında izole edildiğini ve toplumsal yaşamdan mahrum edildiğini belirtti.

Etiketler: yaşam
İstihdam