17/09/2019 | Yazar: Derya Barış

İzmir Kültür Platformu Girişimi 9-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği yaz okulunun 4. gününde Kaos GL’yi konuk etti.

Kaos GL, İzmir Kültür Platformu Girişimi yaz okulunda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Kültür Platformu Girişimi 9-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği yaz okulunun 4. gününde Kaos GL’yi konuk etti.

İzmirli kültür sanat aktörlerinin birbirleriyle iletişimini güçlendirmeyi, kültürel üretimlerini daha görünür kılmayı amaç edinmiş İzmir Kültür Platformu Girişimi 9-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği yaz okulunda Kaos GL Derneği’ni ağırladı.

“Müdahale” temalı buluşmada, Kaos GL’den Seçin Tuncel sunumuna “LGBTİ+ hafızasını” anlatarak başladı. Tuncel sunumda tarihsel bir planı izledi 80’lerden günümüze ‘ötekiler’inin maruz bırakıldığı ayrımcı uygulama ve politikalardan bahsetti. 1987 Gezi Parkı açlık grevi direnişini hatırlatan Seçin Tuncel LGBTİ+ örgütlenmelerinin tarihini anlattı.

Heteroseksizme medya, hukuk ve sanat yoluyla müdahale

Kaos GL’nin ilk sayısının topluma ve dile bir müdahale olduğunun altını çizen Tuncel, nefret söyleminin nasıl üretildiğine de değindi. Tuncel, medya ve hukuk yoluyla da heteroseksizme müdahalenin katlanarak arttığı hatırlattı ve sunumda sanat alanındaki müdahalelere de yer verildi. Kaos GL’nin düzenlediği ‘Gelecek Queer’, ‘Koloni’ ve ‘Kaybolan Aracı’ sergilerinin de konuşulduğu sunum katılımcıların soruları ve katkılarıyla sonlandı.


Etiketler: yaşam
İstihdam