17/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Mart 2020 Faaliyet Raporunu yayımladı

Kaos GL Mart faaliyetleri…  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Mart 2020 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Mart bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Ankara Çankaya Belediyesi’nin “Bir gün değil her gün 8 Mart” diyerek duyurduğu Eşitlik ve Farkındalık Ayı programı kapsamında Kaos GL’nin katılım ve katkılarıyla da etkinlikler yapıldı.

Kaos GL Karikatür Okulu, beşinci dersini Ankara’da, Mahmut Şefik Nil Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Karikatür Okulu’nun beşinci dersinde 8 Mart karikatürleri konuşuldu ve çizildi.

Kaos GL ve İzmir Barosu’nun ortaklaşa düzenlediği LGBTİ+ haklarına ilişkin LGBTİ+ 101 Semineri İzmir Barosu merkezinde gerçekleştirildi.

Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi Kadın Dayanışması, Kaos GL’den Aslı Alpar’ın katılımıyla queer karikatür atölyesi düzenledi.

Antalya BİZ Derneği, Kaos GL’nin Gökkuşağı Etkinlikleri kapsamında Antalya Atatürk Kültür Parkı’nda gençlik buluşması düzenledi.

Ankara 2. İdare Mahkemesi, Kaos GL Derneği’nin başkentteki “ikinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağına” ilişkin davada karar verdi. Mahkeme, 2018’de Ankara Valiliği’nin Emniyet Müdürlüğü’ne ilettiği yazı ile haberdar olunan ikinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağının hukuka aykırı olduğuna karar vererek, yasak kararını iptal etti.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Kaos GL Derneği, LGBTİ+’ların gazetelerde nasıl yer aldığına ilişkin 2019 Medya İzleme Raporu’nu yayınladı.

Kaos GL Derneği, jinekoloji muayenelerinde hasta haklarını yok sayan yaklaşım ve uygulamalara maruz bırakılan kişilerin deneyimlerini aktardığı yazı dizisi “Jinekolog Muhabbetleri”ni kitaplaştırdı.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Mart Ayı İnternet Seyrinde sosyal medya ortamlarından nefret söylemleri ile doğrudan üreten, yayan ve teşvik eden medya organlarından LGBTİ+’lara yönelik cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri derlendi.

Kaos GL Dergisi’nin Mart-Nisan 2010 tarihli 171. sayısı, “Queer Göç II” dosya konusuyla yayınlandı.

Ezgi Sarıtaş’ın editörlüğünü yaptığı hakemli akademik dergi KaosQueer+’nın dokuzuncu sayısının dosya konusu Tarih olacak. Dergiye yazı göndermek için son tarih 15 Mayıs 2020. Hakemli queer çalışmaları dergisi KaosQueer+’nın önceki sayısı “Queer Edebiyat” dosya konusuyla yayınlandı.

2020 Yılında İşlenmiş Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Araştırması anketi devam ediyor.

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleşen ve istihdamda LGBTİ+’ların durumunu araştıran çalışmanın 2019 sonuçları “Türkiye’de Kamu Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” ve “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” başlıklı iki raporda kamuoyu ile paylaşıldı.

Kaos GL Derneği 2019 Aylık Faaliyet Raporları ve 2020 Mart Ayı Faaliyet Raporu işte burada…

Homofobi, bifobi ve transfobiye karşı faaliyetleriniz için Kaos GL’nin bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

Bakanlık, koronavirüs genelgesi ile eğitim ve etkinlikleri geçici olarak erteledi

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs ek genelgesi ile sivil toplum kuruluşlarının eğitim ve etkinlikleri geçici olarak ertelendi.

Kaos GL Derneği, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı yeni tip koronavirüsün (COVID-19) yayılımını engellemek için alınan tedbirler kapsamında 2 Mayıs tarihine kadar olan bütün etkinliklerini erteledi.

kaosGL.org internet gazetesi, Kaos GL dergisi, derneğin çeşitli programlarının yürüttüğü yayın faaliyetleri ve danışmanlık hizmetleri devam ediyor.


Etiketler: yaşam
nefret