07/10/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Mersin’de Kadın Emeği Kolektifi Yaz Kampı’na katıldı, Antakya’da ise psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerle bir araya geldi.

Kaos GL Mersin ve Antakya’da LGBT Haklarını Konuştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, Mersin’de Kadın Emeği Kolektifi Yaz Kampı’na katıldı, Antakya’da ise psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerle bir araya geldi.
 
Kamp kapsamında 27 Eylül Cuma günü Mersin Kız Kalesi’nde yapılan atölyeyi 103 kadın izledi. Eşcinsel ve biseksüel kadınların toplumsal sorunlarının tartışıldığı etkinlik dijital hikâye gösterimiyle başladı.
 
“Kurumlar Heteroseksüel Aile Gibi”
Kaos GL adına atölyeye katılan Seçin Tuncel, eşcinsel ve biseksüel kadınların heteroseksist kurumlarla sorunlar yaşadıklarını anlattı. Tuncel, “kurumların yapısı heterosekseül aile gibi. Kadınların başvuracağı birçok kurum başvuran kadınlara şiddet gördüğü ailesine dönmesini söylüyor ya da bu şiddetten korunmak için heteroseksüel rolü oynaması için adeta diretiyor,” dedi. Tuncel ayrıca eşcinsel ve biseksüel kadınların istatistiksel veriler içinde de dikkate alınmadığını belirtti.
 
Pek çok kadının ailesiyle, çevresiyle ve öğrencileriyle yaşadığı deneyimleri paylaştığı atölyede bir katılımcı, eril dünyadaki ayrıcalıkları şu sözlerle ifade etti: “Ben heteroseksüelim ancak çocukken gökkuşağının peşinde koşardım, erkek olursam daha rahat yaşayacağımı düşünürdüm.”
 
Antakya’da ise 28 Nisan Cumartesi günü ise Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Hatay Şubesi üyelerine yönelik “Homofobi ve Ayrımcılık” temalı bir insan hakları eğitimi düzenlendi. Pazar günü de Antakya Güncel Sanat Derneği (AGÜSAD), Kaos GL ile birlikte Eşcinselliğe Dair Sık Sorulan Sorular Atöylesi düzenledi. Etkinlik sonunda katılımcılar, direnişte katledilen Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve Ahmet Atakan için düzenlenen eyleme katıldı.
 
Antakya’daki etkinliklere Friedrich Ebert Vakfı katkı sundu.    

Etiketler: yaşam
İstihdam