13/04/2011 | Yazar:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Ekim 2010’dan beri düzenlediği konferanslarla misafirlerini ağırlıyor.

Kaos GL, Mimarlık Konuşmaları’nın Konuğuydu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Ekim 2010’dan beri düzenlediği konferanslarla misafirlerini ağırlıyor. Bademlik Kampüsü’ndeki mimarlık bölümünün son konukları, Kaos GL’den Ali Erol ve İç Mimar (MSÜ) Atalay Göçer oldu. Mimarlık Konuşmaları’nın onuncusu, 6 Nisan 2011 Çarşamba tarihinde saat 13.00’de gerçekleştirildi.
 
Mimarlık bölümünün neredeyse otuz yılı bulan tarihi boyunca ilk kez eşcinsellik temalı bir konferans yapılmış olması, sessizce gerçekleşen bir devrim niteliğindeydi. Bölümde daha önce toplumsal cinsiyet temalı oturumlar yapılmış veya Eril Kent temalı projeler yürütülmüş olmasına rağmen, heteroseksizmin mimarlık ve kent bağlamındaki sorgulaması gibi ülkede tabu sayılabilecek temalar, konuşmacılar tarafından ilk kez bu kapsamda ele alındı.
 
Ali Erol, Türkiye’de eşcinsel mücadelenin yakın tarihinden söz ederken, mekan, cinsellik, yasaklama, önyargılar, kent hayatı, haklar, güncel politika gibi sorun alanlarına vurgu yaptı. Atalay Göçer, kamusal mekan, erillik, mimari tasarımda heteroseksizm, ötekilik, işlevsellik ve haz gibi temalara değindi ve gösterdiği videolarla beden, cinsellik ve görselliğin mekanla ilişkisi üzerinde durdu.
 
Mimarlık lisans öğrencilerinin katıldığı Mimarlık Konuşmaları, 20 Nisan’da Prof. Dr. Serpil Sancar’la ve 27 Nisan’da Uluslararası Af Örgütü’nden Murat Çekiç ile devam edecek. Konferanslar Mayıs boyunca sürecek.

Bilgi için: Yrd. Doç. Dr. Levent Şentürk, e-posta: leventsenturk@gmail.com.


Etiketler: yaşam
İstihdam