22/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Nisan 2020 Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Nisan faaliyetleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Nisan 2020 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Nisan bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Kaos GL Karikatür Okulu, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği Yeni Koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemler nedeniyle altıncı dersini online gerçekleştirdi. Karikatür Okulu’nun yedinci atölyesinde Zeynep Özatalay konuştu.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) Pamukkale yereli, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği webinarı düzenledi. Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, 20 tıp öğrencisinin sorularını yanıtladı.

Başkent Tıp Öğrencileri Birliği, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği webinarı düzenledi. Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, Ankara’nın çeşitli üniversitelerinden tıp öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Mültecilerle Dayanışma Derneği’nin (Mülteci-Der) “LGBTİ+ Mülteciler” atölyesine Kaos GL Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara konuşmacı olarak katıldı.

Avrupa Lezbiyen* Konferansı’nın salgında sosyal izolasyon ve karantina deneyimlerini konuşmak için yaptığı yayınlar kapsamında Kaos GL de Türkçe buluşmalar düzenledi. Türkiyeli lezbiyenleri bir araya gelmeye çağıran Kaos GL yayınları Aylime Aslı Demir, Damla Umut Uzun ve Seçin Tuncel’in moderasyonuyla yapıldı. Buluşmaların ilki, ikincisi ve üçüncüsü…  

Türkiye Hükümeti Birleşmiş Milletler uzman ve raportörlerinin ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü mektubuna, “Valiliğin yasak kararı yok” diye cevap verirken; Ankara Valiliği Ankara 2. İdare Mahkemesi’nin başkentteki “ikinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağını” iptal etme kararını istinaf etti. Valilik, Kaos GL Derneği'nin açtığı davada mahkemenin verdiği “hukuka aykırıdır” kararının yürütmesinin durdurulmasını talep ederek istinaf başvurusu yaptı.

Dünya ve Türkiye COVID-19 salgını ile mücadele ederken; 24 Nisan Cuma günü, Diyanet İşleri Başkanlığı merkezi Cuma hutbesinde LGBTİ+’lar ve HIV’le yaşayanları hedef gösterdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Ramazan: Sabır ve İrade Eğitimi” başlıklı hutbesinde nefret ve ayrımcılık saçtı. Kaos GL, Diyanet’in nefret hutbesi ile başlayan ve LGBTİ+’ların temel haklarına saldırının yoğunlaştığı süreci takip etti.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor.  Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Kaos GL Derneği, LGBTİ+ çalışanların Türkiye’de özel sektör ve kamu istihdamındaki durumunu anlamak ve emek gücüne tam, eşit ve özgür katılımlarının sağlanma çabalarına katkı sunmak amacıyla hazırlanacak 2020 raporu için anket çalışmasına başladı!

2020 Yılında İşlenmiş Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Araştırması anketi devam ediyor.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Nisan Ayı İnternet Seyrinde sosyal medya ortamlarından nefret söylemleri ile doğrudan üreten, yayan ve teşvik eden medya organlarından LGBTİ+’lara yönelik cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri derlendi.

Kaos GL Dergisi’nin Mart-Nisan 2010 tarihli 171. sayısı, “Queer Göç II” dosya konusuyla yayınlandı.

Ezgi Sarıtaş’ın editörlüğünü yaptığı hakemli akademik dergi KaosQueer+’nın dokuzuncu sayısının dosya konusu Tarih olacak. Dergiye yazı göndermek için son tarih 15 Mayıs 2020. Hakemli queer çalışmaları dergisi KaosQueer+’nın önceki sayısı “Queer Edebiyat” dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL Derneği 2019 Aylık Faaliyet Raporları ve 2020 Mart Ayı Faaliyet Raporu işte burada…

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında Kaos GL, etkinliklerini internet üzerinden sürdürüyor. kaosGL.org internet gazetesi ve Kaos GL dergisi üzerinden yayın hayatını sürdüren derneğin danışmanlık faaliyetleri de devam ediyor.

Homofobi, bifobi ve transfobiye karşı faaliyetleriniz için Kaos GL’nin bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

 


Etiketler: yaşam
İstihdam