29/07/2011 | Yazar: Kaos GL

İşçi Partisi Milletvekili Anette Trettebergstuen ve Sosyal Demokrat Gey-Lezbiyen Ağı’na (GALSD) gönderilen başsağlığı mektubunda ‘Akadaşlarımızı aramızdan alsa da hayata kastetse de milliyetçilik ve bağnazlık kazanamayacak!’ mesajı iletildi.

Kaos GL Derneği, Oslo’daki saldırıların ardından Norveç İşçi Partisine başsağlığı diledi.
 
İşçi Partisi Milletvekili Anette Trettebergstuen ve Sosyal Demokrat Gey-Lezbiyen Ağı’na (GALSD) gönderilen başsağlığı mektubunda “Akadaşlarımızı aramızdan alsa da hayata kastetse de milliyetçilik ve bağnazlık kazanamayacak!” mesajı iletildi.
 
Kaos GL Derneği, başsağlığı mesajında “ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadelede kalplerimiz bir ve özgürlük perspektifimiz ortak” dedi ve şunları iletti:
 
Sevgili Anette Trettebergstuen ve Sosyal Demokrat Gey-Lezbiyen Ağı’ndan arkadaşlar…
 
“Norveç’te Cuma günü yaşanan korkunç saldırı haberini alır almaz kalbimizden sizler geçtiniz. Kabul edilemez bu saldırılarda hayatlarını kaybedenlerden dolayı Kaos GL olarak başsağlığı diliyoruz.
 
Emek gençliği kampında hayatlarını yitiren gençler başta olmak üzere saldırılarda hayatlarını kaybedenler için kendi arkadaşlarımız öldürülmüş gibi derinden üzüldük. Norveç toplumunu ablukaya alma niyetindeki hastalıklı zihniyetin değil sizlerin mücadelesini verdiği özgürlükçü bir hayatın kazanacağından en küçük bir şüphemiz bulunmuyor. Her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadelede kalplerimiz bir ve özgürlük perspektifimiz ortak.
 
Arkadaşlarımızı aramızdan alsa da hayata kastetse de milliyetçilik ve bağnazlık kazanamayacak!
 
Kaos GL olarak ellerimizdeki güllerle kalbimiz sizinle!”
 
Dernek, başsağlı mesajını Ankara’daki Norveç Büyükelçiliğine, Cecilie Landsverk ile Eirik Nestas Mathisen’e de iletti.

Etiketler: yaşam
İstihdam