10/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Homofobi Karşıtı Buluşma 2016’ya hızlı başladı. Kaos GL Bandırma, Van, Denizli, Bursa, Eskişehir ve İstanbul’da etkinlik düzenledi. Lefkoşa’da ceza yasası paneline konuk oldu.

Kaos GL Ocak’ta 7 şehre gitti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobi Karşıtı Buluşma 2016’ya hızlı başladı. Kaos GL Bandırma, Van, Denizli, Bursa, Eskişehir ve İstanbul’da etkinlik düzenledi. Lefkoşa’da ceza yasası paneline konuk oldu.

Kaos GL Derneği 2006 yılından beri sürdürdüğü Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 2016’nın ilk ayında yedi şehirde etkinlik yaptı.

Homofobi Karşıtı Buluşma bu yıl Bandırma’da ‘Sıkça Sorulan Sorular’ atölyesi ile başladı. Van’da sosyal hizmet uzmanları ile söyleşi yapıldı. 9 şehirde yapılması planlanan İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu Bursa, Denizli ve İstanbul’a konuk oldu. Denizli’de hem Denizli LGBTİ ve Aileleri ile medya etkinliğinde buluşuldu hem de mültecilerle dayanışma yemeği ve medya okulu yapıldı. Kaos GL Ocak’ta Kuir Kıbrıs Derneği’nin konuğu olarak Kuzey Kıbrıs Lefkoşa’da ceza yasası değişikliği paneline katıldı.

Bandırma: Sıkça Sorulan Sorular

Yılın ilk Homofobi Karşıtı Buluşması Bandırma’da gerçekleşti. Bizim Çocuklarımız Kültür Sanat ve Doğa Derneği ile Kaos GL'nin birlikte 3 Ocak’ta gerçekleştirdiği buluşmada, Kaos GL'den Gözde Demirbilek LGBTİ alanıyla ilgili temel kavramları anlattı. Temel kavramlar sunumundan sonra katılımcılarla birlikte alanda sıkça karşılaşılan sorular ve mitler tartışıldı.

Van: Sosyal hizmet uzmanları buluşması

Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu, Van SHU-Der ve Van'da belediye bünyesinde çalışan sosyal hizmet uzmanları ile 23 Ocak’ta bir araya geldi.

Van Belediyesi'nde gerçekleşen etkinliğe Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu'ndan Nazlı Gizem Yıldırım, Burcu Yamaner ve Tarık Şimşek katıldı. Etkinlikte “LGBTİ alanına ilişkin kavramlar ve sıkça sorulan sorular” ve “Sosyal hizmet vakalarının bilgi, beceri ve değer üzerinden ele alınması” konuşuldu.

Medya Okulu Bursa’da başladı

Kaos GL Derneği’nin Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar kapsamında 9 ayrı şehirde yapılması planlanan “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” 16 -17 Ocak tarihinde Bursa’da başladı. İki günlük etkinliğe eğitimci olarak insan hakları savunucusu Murat Çekiç ve KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar katıldı.

Bursa’da Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi ve Özgür Renkler LGBTi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte 2 gün boyunca haber yazım teknikleri, ayrımcılık kavramı, ayrımcılığın haberleştirilmesi, insan hakları ihlallerinin izlenmesi ve raporlanması konuları üzerinde duruldu. Katılımcılar kendi haberlerini yazma imkanı buldu.

Medya Okulu Denizli’deydi: Nefrete karşı klavye başına!

İnsan Haklarının İzlenmesi için Medya Okulu, 22 Ocak’ta Denizli LGBTİ ve Aileleri ile bir araya geldi. Denizli LGBTİ ve Aileleri oluşumunun toplantısı Kaos GL editörlerinden gazeteci Yıldız Tar'ın moderatörlüğünde yapıldı. LGBTİ'lerin neden mücadele ettiğini sordu ve LGBTİ'lere karşı uygulanan ayrımcılık unsurları olan eşcinselliğin suç, günah, hastalık ve anormallik kavramları üzerinde durdu.

Mülteci LGBTİ’lere hukuki danışmanlık veren Kaos GL, Denizli’de LGBTİ mültecilerle 22 Ocak’ta dayanışma yemeği ve 23 Ocak’ta Medya Okulu’nda bir araya geldi.

Denizli LGBTİ ve Aileleri’nin ev sahipliğinde yapılan oturumun ardından 23 Ocak Cumartesi günü LGBTİ mültecilerle ayrımcılık, mültecilerin yaşadığı sıkıntılar ve yaşananları görünür kılmak konuşuldu. İnsan hakları savunucusu Murat Çekiç ve KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar’ın konuşmacı olduğu atölyelere otuza yakın İranlı LGBTİ mülteci katıldı.

Medya Okulu İstanbul’daydı: Nefret saldırısını nasıl haberleştiririz?

İnsan Haklarının İzlenmesi için Medya Okulu, İstanbul’da KaosGL.org muhabir ve yazar adaylarıyla bir araya geldi. İsmail Beşikçi Vakfı’nda yirmiye yakın kişinin katılımıyla 31 Ocak’ta yapılan atölyeleri KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar yürüttü.

Transfobik bir saldırı örneği üzerinden anlatılan medya eğitiminde, ilk saldırı anından saldırı sonrası sürece kadar nasıl haberleştirileceği Yıldız Tar'ın katılımcılarla karşılıklı diyaloğuyla şekillendi.

Lefkoşa: Kağıtlardaki yasaklardan kafalardaki yasaklara

Kuir Kıbrıs Derneği, Kuzey Kıbrıs ceza yasasında eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılmasına dair yapılan değişikliğin ikinci yılında, 27 Ocak’ta panel düzenledi. Panele gazeteci Selda İçer, Av. Öncel Polili ve ressam Hüseyin Özinal’ın yanı sıra Türkiye’den KaosGL.org editörü Yıldız Tar katıldı.

Eskişehir: Uydu kent ziyareti

Kaos GL Derneği'nden Av. Hayriye Kara, ay sonunda Eskişehir'de LGBTİ mültecilerle bir araya geldi.

*Etkinlikler, Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarité ve Açık Toplum Vakfı destekleriyle gerçekleştirildi.


Etiketler: yaşam
İstihdam