18/06/2011 | Yazar: Kaos GL

Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği 4. Olagan Genel Kurulu’nu yaptı.

Kaos GL Olağan 4. Genel Kurulunu Yaptı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği 4. Olagan Genel Kurulu’nu yaptı. 11 Haziran 2011 tarihinde Ankara’da yapılan Genel Kurul'da Dernek Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurul üyeleri belirlendi.

Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışına Derneği üyeleri Olağan Genel Kurul Toplantısı amacıyla 11 Haziran’da toplandı. Dernek Başkanı Burcu Ersoy'un açılış konuşmasıyla başlayan Genel Kurul’da, öldürülen Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) bireyler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.


Toplantıda diğer raporlarla birlikte politika belgesi olarak Lezbiyenler ve Biseksüel Kadınlar Belgesi görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.


4. Olağan Genel Kurul ile değişen Dernek Yönetim Kurulu’na sosyal psikolog, Prof. Dr. Melek Göregenli de seçildi.

 

Danışma Kurulu

 

Kaos GL Derneği, yeni döneminde “Danışma Kurulu” belirleyecek ve “Genel Koordinasyon” oluşturcak.

 

Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Melek Göregenli’nin sorumlulğunda oluşturulacak Danışma Kurulu, Dernek amaçlarına yönelik çalışmalar yapmak üzere, cinsel yönelim ve cinsiyet kmliği ayrımcılığına ve homofobik/transfobik tutum ve uygulamalara karşı çalışmalar yapmış alanında başarılı kişilerden oluşacak. Bu isimler yerli veya yabancı bilim çalışanları, sosyal hizmet uzmanları, iletişimciler, psikologlar, psikiyatrlar, cinsel sağlık uzmanları, psikolojik danışmanlar, akademisyenler, uzmanlar, yazarlar, araştırmacılar, eğitimciler, hukukçular, sanatçılar ile yurtiçinde veya yurt dışında derneğe yakın ilgi gösteren kişilerden seçilecek.

 

Derneğin çalışma alanlarından herhangi birinde uzman olan Danışma Kurulu üyelerinden gerektiğinde ilgili komisyona danışmanlık ve eğitmenlik sorumluluğunu yerine getirmesi beklenecek. Dernek, Danışma Kurulu üyelerini gerektiğinde, çalışma veya uzmanlık alanlarında temsilci gösterebilecek.

 

Danışma Kurulu’nun uzmanlık isteyen konularda, Yönetim Kurulu’na danışmanlık etmesi ve önerilerde bulunması, araştırma yapması ve gerektiğinde rapor sunması istenecek.

 

Danışma Kurulu, Yönetim Kurulu tarafından, Dernek dışından veya Dernek üyeleri arasından seçilecek. Yönetim Kurulu’nun belirleyeceği süre içerisinde Derneğe gereken konularda danışmanlık yapması beklenecek.

 

Genel Koordinasyon 

 

Kaos GL Derneği yeni dönemde Danışma Kurulu ile birlikte ayrıca Dernek Kurul üyeleri, Danışma Kurulu ve tüm dernek üyelerinin katılacağı Genel Koordinasyon oluşturcak.  

 

Yılda bir kez toplanarak derneğin çalışmalarının ve çalışma alanlarındaki politikaların tartışılacağı Genel Koordinasyon ile Dernek amaçların gerçekleştirilmesi için izlenecek ilkelerin, yöntemlerin belirlenmesi ve politika üretilmesi hedefleniyor.

 

Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu asıl ve yedekleriyle seçildi.


Heteroseksizme ve ayrımcılığa karşı çaşılmalarıyla tanınan Göregenli ile birlikte yeni Yönetim Kurulu, Avukat Yasemin Öz (Genel Başkan), Nevin Öztop (Genel Başkan Yardımcısı), Ali Erol (Genel Sekreter) ve Umut Güner (Sayman)’den oluştu.  


Denetleme Kurulu ise İlay Ertetik (Başkan), Atilla Demir ve Burcu Ersoy’dan oluştu.


Etiketler: yaşam
İstihdam