31/07/2006 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Stockholm’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’den Kaos GL ile İsveç’den RFSL’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘LGBT Yayıncılığında Deneyim Alışverişi’ adlı projenin ikinci ayağı bu hafta İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleşecek. Örgütler, Türkiye ve İsveç’teki yayıncılık deneyimlerini paylaşacak.

KAOS GL

İsveç’teki Olof Palme Vakfı desteğiyle yürütülen ‘LGBT Yayıncılığında Deneyim Alışverişi’ adlı projenin ikinci ayağı İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacak. İsveç’te LGBT alanında çalışan RFSL adlı örgütle ortaklaşa yürütülen çalışmayla ülkeler arasında LGBT yayıncılığı konusunda deneyim alışverişi sağlanacak.

İlk ayağı 16-20 Haziran 2006 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen ve Türkiye’deki LGBT yayıncılığının tartışıldığı toplantıda Kaos GL dergisi deneyimi üzerinden Türkiye’deki eşcinsel hareket konuşulmuştu. 2 Ağustos 2006 tarihinde Stockholm’de başlayacak ikinci çalışma ise İsveç’teki LGBT hareket ve yayıncılığı masaya yatırıyor.

Stockholm’de gerçekleşecek çalışmanın programı ise şöyle:

2 Ağustos Çarşamba günü İsveç Parlamentosundaki LGBT grupların partilerle ilişkilerinin ve işbirliğin konuşulacağı bir toplantı gerçekleşecek. Meclisteki LGBT gruplardan temsilcilerin katılacağı toplantıda, LGBT konusunun daha çok gündeme gelmesi için yapılan ortaklıklar ve LGBT hakları konusundaki başarılar anlatılacak. Aynı gün Stockholm Pride köyü alanında, ‘Queer Aktivizm’ başlıklı bir atölye çalışması yapılacak.

3 Ağustos Perşembe günü ‘İsveçte LGBT Medyası’ başlıklı bir başka atölye çalışması gerçekleşecek. Anna Maria Sörberg ve Jon Voss’un sunumlarıyla katılacağı çalışmada, İsveç’teki LBGT yayıncılığı konuşulacak. Aynı gün Türkiye’deki eşcinsel hareket üzerine KAOS GL temsilcilerinin katılacağı bir basın toplantısı yapılacak.

4 Ağustos Cuma günü, bir gün önceden edinilen deneyimler üzerinden LGBT yayıncılığının geliştirilmesi üzerine uzun soluklu bir eğitim materyali çalışması gerçekleşecek. Öğleden sonraki programımız ise İsveç’teki siyasi parti temsilcilerinin LGBT tartışmalarıyla geçecek.

Ve final! 5 Ağustos Cumartesi günü dünyanın önde gelen gay pride’larından birine tanık olacağız. Stockholm Pride köyü alanında gerçekleşecek yürüyüşten en renkli fotoğrafları ve haberleri önümüzdeki hafta sayfamızda bulabilirsiniz.


*Haberle ilgili web sitesi:

http://www.rfsl.se/



Etiketler: yaşam
İstihdam