24/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Şubat 2020 Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Şubat faaliyetleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Şubat 2020 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Şubat bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Kaos GL’nin kurucularından Mahmut Şefik Nil’in ismi LGBTİ+ ve toplumsal cinsiyet etkinliklerine ev sahipliği yapacak yeni bir salonda yaşayacak. Mahmut Şefik Nil Salonu, salonu ortak kullanacak 17 Mayıs, Gökkuşağı Aileleri ve Aramızda dernekleri tarafından 7 Şubat'ta açıldı.

Kaos GL Derneği Ankara’da “HIV ve Ayrımcılık Karşıtı Paydaş Çalıştayı” düzenledi.

Derneğin, HIV’le yaşayan kişileri hedef alan ayrımcılıkla mücadele, yeni tedavi yöntemleri, tedaviye erişim, önleme yöntemleri ve önleme yöntemlerine erişimi alandaki paydaşlarla tartışmak için düzenlediği çalıştaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve gönüllü danışmanlık ve test merkezi katıldı: “HIV’le yaşayan kişilere ayrımcılık acil ve öncelikli gündem olmalı”, Türkiye’de HIV ve aktivizmin tarihi, “HIV ile yaşayanların kendisini var edebileceği bir alan istiyorum!”

Kaos GL Derneği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, 15 Şubat tarihinde Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Bursa Şubesinin de desteğiyle Bursa’da sosyal hizmet uzmanlarına yönelik bir günlük Toplumsal Cinsiyet Eğitimi düzenledi.

Türkiye’de LGBTİ+ hareketi, LGBTİ+ temel kavramlar, heteronormatif olmayan sosyal hizmet, LGBTİ+’larla sosyal hizmet uygulamaları ve mülteci LGBTİ+’larla sosyal hizmet uygulamalarının konuşulduğu “Sosyal Hizmet Uzmanlarına yönelik Toplumsal Cinsiyet Eğitimi” Diyarbakır’da, 22 Şubat’ta Kaos GL Sosyal Hizmet Grubunun moderasyonuyla yapıldı. 

Kaos GL Derneği, Ankara Queer Sanat Programı’nı başlattı. Program kapsamında Konuk Sanatçı Evi açıldı.

Kaos GL Derneği’nin, internet gazetesi kaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek ve LGBTİ+’ları kendi hikâyelerini yazmaya teşvik etmek için düzenlediği Medya Okulu Ankara’da, Mahmut Şefik Nil Salonu’nda gerçekleşti: “Hak temelli habercilik temel hak ve özgürlükten taraftır”, Medya Okulu: Röportaj yapmak, “Kurumsal iletişimde önemli olan net bir mesajınız ve hedefiniz olması”

Kaos GL Karikatür Okulu’nun ikinci atölyesinde Karikatürist Emre Yılmaz karikatürde beden ve hareket üzerine ders verdi. Karikatür Okulu üçüncü dersini karikatürist ve tasarımcı Çiğdem Demir verdi. Kaos GL Karikatür Okulu dördüncü dersini Ankara’da, Mahmut Şefik Nil Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Ezgi Sarıtaş’ın editörlüğünü yaptığı hakemli akademik dergi KaosQueer+’nın dokuzuncu sayısının dosya konusu Tarih olacak. Dergiye yazı göndermek için son tarih 15 Mayıs 2020. Hakemli queer çalışmaları dergisi KaosQueer+’nın önceki sayısı “Queer Edebiyat” dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleşen ve istihdamda LGBTİ+’ların durumunu araştıran çalışmanın 2019 sonuçları “Türkiye’de Kamu Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” ve “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” başlıklı iki raporda kamuoyu ile paylaşıldı.

2020 Yılında İşlenmiş Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Araştırması anketi başladı.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Şubat Ayı İnternet Seyrinde sosyal medya ortamlarından nefret söylemleri ile doğrudan üreten, yayan ve teşvik eden medya organlarından LGBTİ+’lara yönelik cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri derlendi.

Kaos GL Derneği 2019 Aylık Faaliyet Raporları ve 2020 Şubat Ayı Faaliyet Raporu işte burada…

Homofobi, bifobi ve transfobiye karşı şehrinizde etkinlik düzenlemek, Kaos GL’yi davet etmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!


Etiketler: yaşam
İstihdam