11/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günü olan 17 Mayıs haftasında yedi yıldır Homofobi Karşıtı Buluşma’yı örgütleyen Kaos GL’den Nevin Öztop da yeni seçilen yönetim kuruluna dâhil oldu.

Kaos GL Temsilcisi IDAHO Komitesi’ne Seçildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Eş-Koordinatörü Nevin Öztop, IDAHO Komitesi Yönetim Kurulu’na seçildi.
 
Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkardığı 17 Mayıs’ın küresel homofobiye karşı mücadele günü olarak anılmasını öneren ve “Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Gün” olarak kurumsallaşmasını sağlayan IDAHO Komitesi yeni yönetim kurulunu seçti.
Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günü olan 17 Mayıs haftasında yedi yıldır Homofobi Karşıtı Buluşma’yı örgütleyen Kaos GL’den Nevin Öztop da yeni seçilen yönetim kuruluna dâhil oldu.
 
Kurula seçilen Kaos GL Derneği temsilcisi Nevin Öztop, Türkiye’de ve bölge ülkelerinde düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün etkinlikleri için merkez bir görev üstlenecek.
 
Fransa’nın başkenti Paris’te çalışan IDAHO Komitesi’nin yeni seçilmiş resmi yönetim kurulu 8 Temmuz’da açıklandı. Kurulun yeni üyeleri Venezüella, Hong Kong, Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa, Kenya ve Barbados’tan LGBT ve insan hakları savunucuları oldu.

IDAHO Komitesi’nin yeni üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Louis Georges Tin - Fransa/Uluslararası: IDAHO Komitesi’nin çağrıcısı ve kurucu üyelerinden. Louis IDAHO Girişimi’ni 2004 yılında başlatmıştı ve o zamandan veri Homofobi Karşıtı Gün’e her düzeyde destek veriyor. LGBT hakları savunucusu Louis, uluslararası alanda bilinen isimlerden ve Fransa’da LGBT politikaları üzerine etkin çalışan IDAHO Fransa’nın da başkanı. 

Tamara Adrian - Venezüella: Avukat ve trans aktivist Tamara ülkesinde ve çevre ülkelerde yasal iyileştirmeler üzerine yoğunlaşmış. Çeşitli dillerde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği üzerine hukuk yazıları yayımlanan Tamara, Uluslararası Lezbiyen Gey Trans Hukuk Derneği’nin eşbaşkanlığını da yürütüyor.

Connie Chan - Hong Kong: Connie 15 senedir Hong Kong ve Çin’de LGBT ve insan hakları mücadelesi veriyor. Şu anda Hong Kong Kadın Koalisyonu’nun başkanlığını yürüten Connie 2008’de Kültür Çalışmaları üzerine bir master tezi verdi.

Nevin Öztop - Türkiye: Portland Eyalet Üniversitesi’nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okurken feminizm ile tanışan Nevin, LGBT siyasetinden güçlü biçimde esinlendi ve bu siyaset vizyonunu benimsedi. Nevin, 2006’dan bu yana Kaos GL’de LGBT hareketine katkı sunmaya devam ediyor.

Oliver Phillips - Birleşik Krallık/Zimbabve: Londra’daki Westminster Üniversitesi’nde Hukuk Doçenti olan Oliver’in cinsiyet, HIV/AIDS, ırkçılık ve toplumsal hareketlere dair pek çok yayını var. Oliver ayrıca Zimbabve Gey ve Lezbiyen Örgütü’nün kurucu üyelerinden ve Uluslararası Gey Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu’nun yönetiminde.

Pierre Serne - Avrupa: ILGA Avrupa’nın saymanı olan Pierre uzun yıllardır çevre ve LGBT mücadelesi yürütüyor. Öncesinde Fransa’dan çatı örgütü İnter-LGBT’nin uluslararası ilişkilerinden sorumlu olan geçtiğimiz günlerde Pierre Paris Bölgesi için bölge danışmanlığına seçilmişti.

Muthoni Wanyeki - Kenya: Muthoni, uzun yıllar Kenya İnsan Hakları Komisyonu’nun yürütücü direktörü olarak çalışmış. Afrika Kadın Gelişim ve İletişim Ağı’nın başkanlığında da bulunmuş olan Muthoni ayrıca tanına bir gazeteci, yazar ve siyaset analisti.

Nick Perkins - Barbados/Birleşik Krallık: Nick, IDAHO Yönetim Kurulu’nun yürütücü olmayan üyesi. Nick Birleşik Krallık merkezli Gelişim Çalışmaları Enstitüsü’nün iletişim sorumlusu olarak çalıştı. Enstitütü, cinsel haklar ve üreme hakları, cinsellik, taban hareketlerini güçlendirme ve siyaset alanında önde gelen düşünce kuruluşlarından. İletişim, gazetecilik ve kalkınma alanlarında uluslararası uzman kabul edilen alanda Nick şu anda SciDev.net adlı çevrimiçi bilimsel kaynak sitesini yönetiyor. 

Yürütücü Personel - Joel Bedos: IDAHO Komitesi’ndeki yeni görevinden önce 15 sene çeşitli örgütlerde uluslararası dayanışma üzerinde çalışmış. Kariyerinde özellikle temel eğitim, savunuculuk ve kampanyacılık üzerinde yoğunlaşan Joel Oxfam Fransa’nın Politika ve Kampanyalar Direktörü idi ve Oxfam Uluslararası için Politika Danışmanlığı da yapıyordu.
İletişim:

IDAHO Komitesi
Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün

jbedos@dayagainsthomophobia.org

jbedos@idahomophobia.org

www.idahomophobia.org

www.dayagainsthomophobia.org

Ayrıntılı bilgi için: http://www.dayagainsthomophobia.org/-Board,13-

antihomofobi.org 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam