12/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Aralık ayında Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’la başlayacak etkinlikleri Mart ayında Uluslararası Feminist Forum, Mayıs ayında da Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma izleyecek.

Kaos GL Derneği, uluslararası etkinliklerinin programını açıkladı. Aralık ayında Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’la başlayacak etkinlikleri Mart ayında Uluslararası Feminist Forum, Mayıs ayında da Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma izleyecek. İşte Kaos GL Derneği’nin uluslararası etkinliklerinin ayrıntıları:
 
Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum, 13-14 Aralık 2014
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü haftasında düzenlenen “Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum” eğitim, çalışma, sağlık, barınma, sosyal hizmet alanlarında LGBT’lerin yaşadığı ayrımcılıkları başta sivil toplum olmak üzere ilgili bütün tarafların katılımıyla ele almayı amaçlıyor.
 
Bu yıl 3.sü düzenlenecek sempozyumun teması “istihdam” olarak belirlendi. İstihdam alanında kadınların, gençlerin ve LGBT’lerin maruz kaldıkları ayrımcılık biçimleri “sendikal haklar” üst başlığıyla ele alınacak. Sempozyumda uluslararası ve yerel konuklarla Avrupa ve Türkiye’de yükselen muhafazakâr ve neoliberal politikaların istihdam politikalarına etkileri üzerinde yoğunlaşılacak.
 
Sempozyum konuklarından bazıları şunlar:
 
Anna Braunroth - Federal Almanya Ayrımcılık Karşıtı Kurum
Deflet Mücke - Almanya Sendikalar Konfederasyonu
Eleni Tsetsekou – Avrupa Konseyi LGBT Hakları
Phyll Opoku-Gyimah, İngiltere (UK Black Pride’ı düzenleyen sendikacı, siyah bir feminist)
Salvatore Marra - Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC)
Sandra Vermuyten - Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikası
Ulrike Lunacek – Avrupa Parlamentosu’ndaki Yeşiller grubunun Başkan Yardımcısı
 
Feminist Forum, 14-15 Mart 2015
 
Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 2006’dan beri düzenlenen “Feminist Forum”, 2012 yılında uluslararası bir foruma dönüştü. Her yıl belirli bir tema üzerinden feminist hareketle birlikte yol alan Feminist Forum, özelde feminist/kadın hareketinin cinsiyetçiliğe karşı mücadelesinde nasıl homofobi ve transfobiye karşı da bir söylem ve pratik geliştirilebileceğini, feministlerin LGBT’lerle örgütsel ve ideolojik ilişkilerini tartışıyor.
 
2015 yılında 4.’sü düzenlenecek forumun teması sosyal politika alanının toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği üzerinden eleştirisi/yeniden okunması olacak. Bu bağlamda neoliberal yeniden yapılandırmanın sosyal politikalar üzerindeki etkileri, kadınlar ve LGBT’lerin kamu hizmetlerine erişimlerine dönük yaşadıkları sorunlar üzerinden tartışmaya açılacak.
 
Bunun yanı sıra, “Yaşasın Orgazm” kitabının yazarları Dorian Solot ve Marshall Miller’la bir atölye düzenlenecek.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, 15-17 Mayıs 2015
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Kaos GL tarafından koordine edilen ve 2006’dan beri her yıl, Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Gün olan 17 Mayıs haftasında homofobi ve transfobiye karşı örgütlenen uluslararası bir etkinliktir. Ayrımcılığa karşı LGBT’lerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenleyen Kaos GL Derneği, bu etkinlik ile Türkiye’de LGBT bireylere yönelik ayrımcılığın tartışılmasına ve görünürlüğünün sağlanmasına zemin yaratmayı amaçlıyor.
 
2015 yılında 10.’sunu düzenlenecek olan buluşmada genelde queer akademi ve aktivizminin Türkiye yansımaları üzerine konuşulurken, özelde queer pedagoji alanında çalışmalar yapan konuklarla yalnızca eğitime referansla değil, bütün bir sistemin toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliği üzerine eleştirel düşünmeye zorlanmasının yolları aranacak.
 
Buluşmanın konuklarından bazıları şöyle;
 
Deborah Britzman, York Üniversitesi, Kanada
Donald E. Hall, Lehigh Üniversitesi, ABD
Michael Kimmel, Stony Brook Üniversitesi, ABD
Susanne Luhmann, Alberta Üniversitesi, Kanada
Sheila L. Cavanagh, York Üniversitesi, Kanada 

Etiketler: yaşam
İstihdam