03/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, eğitimde yaşanan homofobik tutum ve ayrımcılıklar üzerine UNESCO’nun Eğitim Departmanı alanında danışmanlık verecek.

Kaos GL, UNESCO’nun Danışmanlık Listesinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, eğitimde yaşanan homofobik tutum ve ayrımcılıklar üzerine UNESCO’nun Eğitim Departmanı alanında danışmanlık verecek.
 
1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler’in Bilim, Eğitim ve Kültür alanlarındaki birimi olarak dünya çapında araştırma ve çalışmalarda bulunan UNESCO, alanları üzerinden birlikte çalıştığı danışmanlık listesine Kaos GL’yi dâhil etti. Kaos GL, UNESCO’nun Eğitim Departmanı alanında danışmanlık verecek.
 
Eğitim alanı, 1994 yılından bu yana Kaos GL’de örgütlenenlerin çoğunluğunun genç çalışanlar ve öğrenciler olmasından kaynaklı olarak, Kaos GL’nin öncelikli çalışma alanlarından biri oldu. Özellikle son 6 yıldır, eğitimciler ve öğrenciler ile birlikte eğitim alanında ayrımcılık üzerine yoğun programlar ve yayıncılığa imza attı. Kaos GL, bu birikimlerini, UNESCO merkezinin son aylarda yürüttüğü uluslararası gelişme politikaları sırasında Eğitim Departmanı’na sundu ve resmi olarak 28 Ekim 2011’de danışmanlık statüsü kazandı.
 
Kaos GL, Küresel Eğitim Konnferansına katılacak
UNESCO her yıl düzenlediği Küresel Eğitim Konferansı’nda ilk kez Kaos GL’yi ağırlıyor olacak. Bu toplantıya Kaos GL adına, Kaos GL Yönetim Kurulu üyesi ve Danışma Kurulu Başkanı Sosyal Psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli katılacak. Konferans 6-9 Aralık tarihlerinde Brezilya’da Rio de Jenerio’da gerçekleştirilecek. Konferans kapsamında eğitimde yaşanan homofobik zorbalık konuşulup, buna karşı kullanılmak üzere müdahale kılavuzları oluşturulacak.
 
Söz konusu danışmanlık listesi, 195 üye ülkenin ilgili bakanlıkları ve araştırma kurulları üzerinden oluşturuyor. Kaos GL, sivil toplum kimliği ile listeye giren nadir örgütlerden olma özelliğine sahip. Örgüt ayrıca eğitimde yaşanan homofobik tutum ve ayrımcılıklar üzerine Türkiye adına danışmanlık verecek tek birim olacak.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam