25/07/2008 | Yazar: Bawer Çakır

Kaos GL'nin "Yerel Gey ve Lezbiyen Muhabir Ağı" eğitiminin üçüncüsü sonbaharda gerçekleştirilecek.

Kaos GL'nin "Yerel Gey ve Lezbiyen Muhabir Ağı" eğitiminin üçüncüsü sonbaharda gerçekleştirilecek. Editör Yüksel bianet editörlerinin haber yazımı konusunda deneyimlerini paylaşacakları eğitimin kendi haber ağlarını oluşturmalarına katkıda bulunacağı görüşünde. Bawer Çakır’ın haberi.

Eşcinsel kültür yaşam dergisi Kaos GL’nin daha önce iki kez gerçekleştirdiği ‘Yerel Gey ve Lezbiyen Muhabir Ağı Eğitimi’nin üçüncüsü bianet’in katkılarıyla sonbaharda gerçekleştirilecek.

bianet’e konuşan Kaos GL editörü Uğur Yüksel lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüellerin (LGBTT) medyadaki temsili sorunlu. Bunu değiştirmek için kendi haber merkezimizi oluşturmaya çalışıyoruz’ dedi.

‘Medyanın kadın ve LGBTT sunumu aynı’

‘Muhabir ağı eğitiminin yaygın medyada eşcinselliğin sunumundan duyulan rahatsızlıkla başladığını’ söyleyen Yüksel şöyle konuştu:

‘Bu rahatsızlık karşısında kendi haberimizi yapmak, kendi sözümüzü söylemek ihtiyacını doğurdu. Önümüzde Uçan Süpürge’nin Yerel Kadın Muhabir Ağı vardı. Uçan Süpürge’den Selen Doğan deneyimlerini bizimle paylaştı ve rahatsızlıklarımızın da ihtiyaçlarımızın da ortak olduğunu gördük.’

‘Amacımız örgütlenmeyi yerele taşımak’

‘Uçan Süpürge’yle paylaştıkları deneyimlerin sonucunda medyadaki kadın ve LGBTT sunumlarının aynı olduğunu gördüklerini’ belirten Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Türkiye’de eşcinsel hareketi birkaç yıl öncesine kadar İstanbul ve Ankara merkezli yürüyen, kendi içine kapalı bir harekete dönüşmüştü. Yerelde yaşayan eşcinsellerin ne yaşadıklarını bilmiyorduk. Ya bir mektup geliyordu ofisimize ya da Ankara’ya işi ya da ailesi için gelmişken çayımızı da içmeye gelen eşcinsellerden haber alıyorduk. Örgütlenmeyi yerele de taşımak, yerelde yaşayan eşcinsellerin sözünü gündemimize taşımak da ihtiyaçlarımızdan biriydi."

‘Kaos GL ile bianet’in yolları hak haberciliğinde kesişti’

Bu eğitimlerin yerelde yıllardır kurmak istedikleri ve nasıl yapacağımızı bilemedikleri bir ağın kurulmasını sağladığını söyleyen Yüksel üçüncü eğitimi bianet ile birlikte gerçekleştirecek olmaları konusunda şunları söyledi:

‘bianet de Kaos GL de hak haberciliği yapıyor. Haber yapma anlayışlarımızın aynı olması nedeniyle yollarımızın kesişmemesi mümkün değildi. bianet, bağımsız medyanın en önemli temsilcisi Türkiye’de. Yıllardır hak haberciliği alanında çok yol aldı, verdiği eğitimlerle, yayınladığı haberlerle takip edilen, tartışmalar yaratan, kaynak sayılan, gündem belirleyen bir haber merkezine dönüştü.’

Eğitim sonbaharda Kapadokya’da

‘Kendi haber merkezini kurmaya hevesli bir örgütün bianet ile iş birliğinin önemli’ olduğunu belirten Yüksel’e göre ‘Verilecek eğitimin katılımcılar için de çok yararlı olacak.’

31 Ekim-1-2 Kasım tarihleri arasında Nevşehir Kapadokya’da gerçekleştirilecek olan 3. Kaos GL Yerel Gey ve Lezbiyen Muhabir Ağı Eğitimi ilgili ayrıntılı bilgiyi derginin internet sitesinden edinilebilir.

*Konuyla ilgili haberler:

[[Muhabirimiz olmaya hazır mısınız?]]

[[Ses ve söz olmak için Ankara’daydık]]

[[Eşcinsel haber ajansına doğru]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]] - Ozan Gezmiş

[[Kaos GL’den yerel gey-lezbiyen muhabir ağı eğitimi]] - Aydın Öztek

[[Yerel gey-lezbiyen muhabir adayları Ankara’da]]

[[Haberlerimizi biz yapacağız]]


Etiketler: yaşam
İstihdam