20/05/2024 | Yazar: Kaos GL

Etkinlik, 24 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek.

Kaos GL ve Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği 30.yılını kutluyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, 30.yıl kutlamasını sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu:

“Kaos GL 30 yıldır sadece bir dergi değil, aynı zamanda LGBTI+ hareketi için bu coğrafyanın en görkemli özgürlük mücadelelerinden birinin de öncüsü oldu.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği de 30 yıldır Türkiye'de hem toplumsal cinsiyet haklarının güçlü bir savunucusu hem de Türkiye'deki LGBTİQ+ ve feminist toplulukların önemli bir müttefiki.

Bu 30 yıl, hem bağımsız olarak inşa edilen yolların hem de sivil toplumla dayanışma içinde kurulan yoldaşlıkların, kısacası BİZ'in öyküsüdür. Bu BİZ'i birlikte inşa eden herkesi 24 Mayıs'ta İstanbul'da buluşmaya çağırıyoruz. Heinrich Böll’ün “Müdahil olmak gerçekçi kalmanın tek yoludur” sözünden yola çıkarak  sadece müdahil olarak yan yana durduğumuz yılları ve derin dostluğumuzu kutlamak için değil, aynı zamanda "umduğumuz hayatı" ve daha uzun yıllar sürecek dayanışmamızı/işbirliğimizi bir panelle tartışmak istiyoruz.

Katılımınızdan çok mutlu olacağız.”

24 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek kutlamada Yazar Karin Karakaşlı, Almanya Yeşiller Partisi Parlamento Üyesi Max Lucks, HBSD’den Dawid Bartelt, Kaos GL’den Aylime Aslı Demir’in katılımıyla bir panel gerçekleşecek.

Kutlama, panelin ardından DJ Jilet Sebehat, Synthia, Akış Ka ve Florence Delight performanslarıyla devam edecek.

Kutlamaya katılmak için kayıt formunu doldurmanız gerektiyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam