28/12/2023 | Yazar: Suay Yüksel

Kaos GL, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın gönüllüleriyle buluştu.

Kaos GL ve TOG gönüllüleri bir araya geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Toplum Gönüllüleri Vakfı, Kaos GL ve TOG gönüllülerini bir araya getirdi. Hazal Günel moderatörlüğünde 25 Aralık Pazartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleşen buluşmaya Kaos GL’den Seçin Tuncel ve Defne Işık katıldı.

Etkinlik TOG gönüllülerine Kaos GL’nin tanıtılmasıyla başladı. Gönüllülere, Kaos GL’nin yanı sıra 17 Mayıs Derneği ve GALADER hakkında da bilgi verildi. TOG gönüllüleri, Kaos GL’nin Akademik ve Kültürel Çalışmalar Programı’nın Ankara’da açtığı sergiler, ağırladığı sanatçılar, düzenledikleri Kadın Kadına Öykü Yarışması ve kazanan öykülerin kitaplaştırıldığı Aşkın L* Hali yayınları üzerine Kaos GL yetkilileri ile konuştu.

Buluşma, Defne Işık’ın Mülteci Hakları Programı hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Işık; LGBTİ+ mültecilere danışmanlıkları anlattı. Mülteci LGBTİ+lar ile bir araya gelmek için düzenledikleri buluşmalardan da bahsetti.

Katılımcılar tarafından Kaos GL içerisinde nasıl yer alabiliriz sorusunun yöneltilmesi üzerine Kaos GL’nin çıkardığı çevrimiçi yayınlardan ve etkinliklerden bahsedildi. Pandemi döneminde lezbiyen, biseksüel ve trans kadınlarla her hafta çevrimiçi olarak gerçekleşen atölyeler de anlatıldı. Kaos GL’de yürütülen staj programından ve bu programın kapsamından da bahsedildi.

Seçin Tuncel, heteroseksist ve patriyarkal normlara karşı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden bağımsız olarak tüm insanların örgütlenmesini çok değerli bulduğunu aktardı. Buluşmada gönüllüler tarafından yöneltilen sorulardan bir diğeri ise; insan hakları kapsamında tehditle karşı karşıya kalan gruplarla çalışan bir dernek olarak Kaos GL için Türkiye’de aktivizmin nasıl ilerlediğiydi.

Katılımcıların bundan sonra Kaos GL’den nasıl haberdar olacakları, etkinliklere nasıl katılabilecekleri ve herkesin katılıp katılamayacağı da yöneltilen sorular arasındaydı. Bu kapsamda Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleşen Homofobi Karşıtı Buluşmalar da gönüllülere tanıtıldı.


Etiketler: yaşam
İstihdam