16/07/2010 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL adına derneğin Hukuk Sekreteri Avukat Yasemin Öz tarafından, TBMM Kad

Kaos GL'den Güldal Akşit'e Mektup Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Kaos GL adına derneğin Hukuk Sekreteri Avukat Yasemin Öz tarafından, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Akşit'e komisyonun üyelerinden Sayın Sebahat Tuncel’in LGBTT'ler için sığınmaevi talep etmesi üzerine, “Şu aşamada zor” olduğu yanıtını vermesi üzerine bir mektup yolladı. Mektupta LGBTT bireylerin sosyal hizmetlere ve sığınmaevlerine ihtiyaçları olduğu belirtildi.


Mektup şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI’NA
ANKARA
 
 
13.07.2010, Ankara
 
 
Sayın Güldal Akşit,
 
Derneğimiz lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel (LGBTT) vatandaşların insan hakları alanında faaliyet göstermekte olup, 2005 yılında dernekleşmiş ise de, 1994 yılından beri çıkarmakta olduğu Kaos GL Dergisi aracılığı ile de bu alanda çalışmalarını sürdürmektedir.
 
Basında yer alan haberlerden öğrenebildiğimiz kadarıyla, komisyonunuz üyelerinden Sayın Sebahat Tuncel’in eşcinseller için sığınmaevi talep etmesi üzerine, komisyon başkanı olarak; “Şu aşamada zor” olduğu cevabını vermişsiniz.
 
Derneğimizin gerek danışma hattı aracılığı ile gerekse yüz yüze aldığı başvurularda, cinsel yönelimleri nedeni ile aileleri tarafından evden kovulan eşcinseller olduğu gibi, yine cinsel yönelimleri dolayısıyla aile içi şiddete maruz kalan pek çok kadın ve erkek eşcinsel bulunmaktadır. Kuşkusuz söz konusu vatandaşların sosyal hizmetlere ve sığınmaevlerine ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak mevcut uygulamalar nedeniyle söz konusu vatandaşların sosyal hizmetlere erişememesi ve gerek aile içinde şiddete maruz kalma gerekse evsiz kalma ve barınma ihtiyacını giderememe durumları ile karşı karşıya kalınmaktadır.
 
Bu anlamda, eşcinsel, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylerin uğradıkları aile içi şiddete karşı önleme, güvenlik ve caydırıcılık yaratmak amacıyla sosyal hizmetler alanında öngürülen çalışmalar olup olmadığı hususunda tarafımıza bilgi verilmesini rica ediyoruz. Bu alanda öngörülecek her türlü çalışmada kurumunuzla işbirliği içinde olmaktan ve her türlü çalışmaya destek vermekten memnuniyet duyarız.
 
Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği
Adına
Hukuk Sekreteri
Av. Yasemin ÖZ

Konuyla ilgili haber için [[http://kaosgl.org/icerik/aksite_gore_escinsellerin_siddetten_korunmasi_su_asamada_zormus| tıklayınız]]

Etiketler: yaşam
İstihdam