12/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Yaratıcı yazma Atölyelerinin ilki, Kaos GL Kadın Kadına Öykü Yarışması organizasyon grubunun ve Güzin Yamaner’in koordinatörlüğünde Kaos Kültür Merkezinde 15 Kasım 2011 Salı günü 18:30’da gerçekleşecek.

Yaratıcı yazma Atölyelerinin ilki, Kaos GL Kadın Kadına Öykü Yarışması organizasyon grubunun ve Güzin Yamaner’in koordinatörlüğünde Kaos Kültür Merkezinde 15 Kasım 2011 Salı günü 18:30’da gerçekleşecek.
 
Atölye’ye katılım için önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Atölye katılımcılarının kadin@kaosgl.org adresine ad, soyad, e-mail, telefon bilgilerini ve kısaca atölyeye katılmanın katılımcı için neden önemli olduğunu, beklentilerini, duygu ve düşüncelerini yazmaları bekleniyor.
 
Kaos GL Kadın Kadına Öykü Yarışması Organizasyon Grubundan Burcu Ersoy şöyle ifade etti; “Kaos GL Kadın Kadına Öykü Yarışması organizasyonuyla gerçekleşecek olan yaratıcı yazma atölyelerinin asıl amacı, kadınların yazmaya daha fazla cesaretlendirilmesi. Kendi yayınlarımızda dahi, dergimizde, web sitemizde hep erkek yazar egemenliği hüküm sürüyor, neden daha fazla kadının yazısını okuyamıyoruz diyoruz hep. Bu erkek yazar baskınlığından şikayet ediyoruz sürekli. Bir yandan da, etrafımızdaki kadınlardan, ’aslında ben de yazmayı düşünüyordum’, ’yazacaktım ama...’ biçimindeki cümleleri çok fazla duyuyoruz ve işte artık bu ama’ları aslında’ları kaldıralım istiyoruz. Güzin Yamaner’in değerli katkısıyla, hem eğlenip hem üreteceğimiz atölyelerin güzel bir adım olacağını düşünüyor ve yazmak isteyen kadınları bu paylaşımın bir parçası olmaya çağırıyoruz. Katılım öncesinde kayıt alınırken bu atölyeye katılmanın sizin için neden önemli olduğunu, beklentilerinizi, duygu ve düşüncelerinizi yazmanızı bekliyoruz. Bu nedenler, beklentiler, duygu ve düşünceler, katılımcıları seçmek için bir kriter olarak değil, atölyenin şekillenmesi için veri olarak kullanılacak. Yazmak isteyen tüm kadınlara ilham kaynağı olabilmek umuduyla kapılarımızı ardına kadar açmış, içeri girecek kadınları bekliyor olacağız!” 

Etiketler: yaşam
İstihdam