19/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, ekolojik siyasetleri ve mücadele alanları ile direniş pratiklerini tartışmak için forum düzenleyecek.

Kaos GL’den Ekolojik Forum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, ekolojik siyasetleri ve mücadele alanları ile direniş pratiklerini tartışmak için forum düzenleyecek.
 
Kaos GL’nin düzenleyeceği “Ekoloji Forumu” 29 Ekim Cumartesi günü, Ankara’da, Mimarlar Odası Toplantı Salonunda yapılacak.
 
İki bölümden oluşan Forumun birinci oturumunda konuşmacılar ekolojik siyasetler üzerine sunumlar yapacak. İkinci oturumda ise iklim, enerji ve gıda politikaları üzerine konuşulup Munzur, Hopa ve Gerze’den direniş pratikleri aktarılacak.
 
Ekolojik Siyasetler
Konur Sakak’ta, TMMOB Mimarlar Odası Toplantı Salonunda saat 13:00’te başlayacak oturumu Mutlu Dulkadir kolaylaştıracak.
 
Sezgin Ata, “Toplumsal Ekoloji”; Ümit Şahin, “Yeşiller”; Hande Atay, “Ekososyalizm”; Burcu Çelik & Güray Tezcan, “İnsan-Hayvan-Doğa Özgürlüğü”; Anıl Altun, “Türcülük, Cinsiyetçilik, Ataerki, Sömürü ve Tahakküm Biçimlerinin Benzerlikleri” başlıklı sunumları ile “Ekolojik Siyasetler” bölümüne katılacaklar.
 
Mücadele Alanları ve Direniş Pratikleri
Saat 15:00’te başlayacak “Mücadele Alanları ve Direniş Pratikleri” oturumunu ise Remzi Altunpolat kolaylaştıracak.
Gaye Yılmaz, “Suyun Metalaşması”; Cömert Uygar Erdem, “Tarımda Endüstrileşme ve İklim Adaleti”; Mustafa Eberliköse, “Artvin Deneyimleri”; İbrahim Ögeyik, “Dersim Deneyimleri”; Ümit Tatar ise “Sinop ve Gerze’de Nükleer ve Termik Karşıtı Mücadele” başlıkları ile direniş pratiklerini paylaşacaklar.
Kaos GL tarafından düzenlenen Ekolojik Forum, 29 Ekim 2011 Cumartesi günü, saat 13:00’te başlayacak veTMMOB Mimarlar Odası Toplantı Salonu, Konur Sokak 4/5 Kızılay- Ankara adresinde gerçekleşecek.
 
Birbirinden öğrenmek ve birlikte dönüşmek için Ekoloji Forumu’na davet
Kaos GL Dergisi Mayıs 1997 tarihinde, 30. sayısında Bergama Köylülerinin derdinin ne olduğunu LGBT toplumuna anlatmaya çalışıyordu...
 
Bergama köylülerinin mücadele sürecinde çevre sorunuTürkiye’nin bir kez daha gündemine gelmişti. Bergama köylüleri bu alandaki mücadelenin bir hobi ya da hafta sonu etkinliği olmadığını Eurogold şirketine karşı verdikleri mücadelede ortaya koydular.
 
Günümüzde ise “çevre sorunu”nun ne olup ne olmadığı Mersin’den Sinop’a, Dersim’den Çanakkale’ye süren ve gelişen ekolojik direniş pratikleri ile ortaya konuyor.
 
Sömürü ve tahakküm biçimlerin benzerliklerinin anlaşılmasından ötürü mücadele alanları arasında ağlar örmek ve direniş pratiklerinin birbirine ilham vermesi daha da kolaylaşır ve arzu edilir bir hal alıyor.
 
Kaos GL, birbirinden öğrenmek ve birlikte dönüşmek için Ekoloji Forumu’na davet ediyor…
 
 
 

Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret