28/06/2012 | Yazar: Aylime Aslı Demir

Ankara’nın bunaltıcı sıcaklarından sangrianın serinletici dünyasına gel! Kaos GL yaz buluşmaları 30 Haziran’da ‘Sangrialı Buluşma’, 15 Temmuz’da ‘Geleneksel Işık Dağı Pikniği’ ile başlıyor

Kaos GL’den Yaz Buluşmaları Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’nın bunaltıcı sıcaklarından sangrianın serinletici dünyasına gel! Kaos GL yaz buluşmaları 30 Haziran’da “Sangrialı Buluşma”, 15 Temmuz’da “Geleneksel Işık Dağı Pikniği” ile başlıyor
 
Bu Cumartesi Kaos GL’de Sangrialı Buluşma var. Ankara’nın bunaltıcı sıcaklarından sangrianın serinletici dünyasına çağıran 30 Haziran’daki buluşma Kaos Kültür Merkezi’nde, saat 18:00’de.
 
Kaos GL, kültür merkezinde tanışıp kaynaşmak, biraz biraz habbe ve gullüm yapmak isteyenleri kısa filmler ve müzik eşliğinde dans etmeye, sangria içip eğlenmeye çağırıyor.
 
Benimle Pikniğe Gel!
 
Kaos GL’nin 1997 yılından beri düzenlediği Işık Dağı piknikleri artık bir gelenek halini aldı. Bu kez de 26. kez kollar sıvandı ve bir piknik daha hazırlandı. 15 Temmuz’da gerçekleşecek olan pikniğe eğlenmek, güzel yemekler yemek, koşmak hoplamak zıplamak ve dans etmek isteyen herkes davetli. 
Geleneksel Işık Dağı Pikniğinin Hikâyesi

90’lı yıllarda Ankara’da üç gün süren bir elektrik ve su kesintisi olmuştu. Hijyen ve temizlik konusunda hetero mekânlara örnek olan tüm gey, lezbiyen, travesti ve transseksüel mekânlar üç gün boyunca mekânlarını su ve elektrik kesintisi nedeniyle kapattılar. 

Gey, lezbiyen, biseksüel, travesti ve transeksüel arkadaşlarımız, Kaos GL’nin telefonlarını, e-postalarını kilitlediler. “Üç gün boyunca biz ne yapacağız? Kaos GL bu sorunu çözsün” dediler. Kaos GL’nin elektrik ve su idaresiyle ilgili yaptığı görüşmelerden de bir sonuç alınamayınca biz de eşcinsel arkadaşlarımızı bu ‘kaos’ ortamından uzaklaştırmak için bir piknik düzenlemeye karar verdik. 

Ve 1997 yılında ilk pikniğimizi gerçekleştirdik. 

Artık her sene “şükran günü” tadında Kaos GL’nin organizasyonuyla doğayla buluşuyoruz. 

Seni de bekleriz.
Tarih: 15 Temmuz  2012, Pazar 

Saat: 08:00 – 18:00 

Bilet: 30TL (Gidiş-dönüş ulaşım, yemek, alkolsüz içecekler dahildir) 

Biletinizi, Kaos Kültür Merkezi’nden edinebilirsiniz. 

Otobüs, Kurtuluş Parkı’nda bulunan Vedat Dalokay Düğün Salonu’nun önünden kalkacaktır. 

İletişim
 
Kaos GL
Kaos Kültür Merkezi: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 29/12 06440 Kızılay-Ankara 
Tel&Faks: 0 312. 230 03 58
E-posta: asli@kaosgl.org

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam