06/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin ‘Oyun vs. Spor’ temalı Mart-Nisan sayısı editor@kaosgl.org adresine yazılarınızı bekliyor.

Kaos GL’nin Oyun vs. Spor sayısı yazılarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin “Oyun vs. Spor” temalı Mart-Nisan sayısı editor@kaosgl.org adresine yazılarınızı bekliyor.

Kaos GL dergisinin 153. sayısı “Oyun vs. Spor” temasıyla çıkacak. Mart-Nisan sayısına yazı göndermek için son tarih 5 Şubat. Dergiye katkı sunmak isteyenlerin yazıları editor@kaosgl.org adresine bekleniyor.

Dergi için çağrı metni şöyle:

“Oyun, ayin ile beraber toplumsal varoluşun en yoğunlaşmış alanını oluşturmaktadır. Huizinga’ya göre kültürden de önce var olan, hayatın vazgeçilmez bir parçası olan oyun benliklere, ilişkilere ve aidiyetlere daima nüfuz eder. Oyunun bütün özelliklerini taşıyan spor, endüstriyelleşme ve profesyonelleşmeyle elbette bu ilk anlamının ötesine de geçmiştir.  Ancak hem genel olarak oyunun hem de bireysel ya da takım sporlarının eril veya dişil eyleme biçimlerini içkin olarak dayattığını söyleyemeyiz. Tam da bu nedenle endüstriyel, eril ve homofobik spor yapısının karşısına spor dünyası içinde birebir dişil eyleme tarzlarını ve heteroseksizm karşıtı tutumları örgütleyebilmek adına bu alanda yapılan çalışmalarına odaklanmak istedik bu sayıda.

“Bu amaçla günümüz sporunun ataerkil ve homofobik endüstrisi içerisinde en “profesyonel” oyuncuların dahi oyunsal düzenek içerisinde nasıl çok-cinsiyetleşebildiklerine dair performatik örneklere, spor endüstrisine ve onun burjuvalaşmasına, takımlara, taraftar ve sporcu olmanın toplumsal anlamlarına dair çalışmalara yer vermek istiyoruz 153. sayıda.

“Katkılarınızı 5 Şubat’a kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.”


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam