25/01/2023 | Yazar: Kaos GL

Kapsama Alanı, ilk buluşmasında trans erkek, trans maskülen ve doğumda kadın atanan non-binary özneleri cinsel sağlık üzerine konuşmak üzere davet ediyor.

Kapsama Alanı’nın ilk etkinliği: Özneler Toplantısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans+ öznelerin hayatın farklı alanlarında “kapsanamama” sorunlarına çözümler geliştirmek için kurulan Kapsama Alanı’nın ilk etkinliği trans erkek, trans maskülen ve doğumda kadın atanan non-binary öznelerin davetli olduğu cinsel sağlık toplantısı olacak.

28 Ocak Cumartesi günü 18:00’de başlayacak; cinsel sağlık alanında öznel sorunların paylaşılacağı, Zoom uygulaması üzerinden dijital ortamda gerçekleşecek etkinliğe katılmak için buradan kayıt olmak gerekiyor.

Kapsama Alanı nedir?

“Biz, trans+ öznelerin hayatın farklı alanlarında ‘kapsanamama’ sorunlarına çözüm bulmaya çalışan bir ekibiz. Kapsama Alanı’nı trans+’ların eşitlenme mücadelesi olan birçok alanda birçok çalışma yaparken göreceksiniz. Trans+’lar çeşit çeşit biricik temsiller ve sorunlarımız da olabildiğine farklılaşıyor. Bu sebeple biz Kapsama Alanı olarak trans+ kişilerin spesifikleşen kapsanamama sorunlarına ayrı ayrı çalışmalarla çözüm aramaya çalışacağız. Sağlık, barınma, adalet haklarına erişimde engelleri görünür kılmaya bu alanlarda trans+ lar özelinde spesifik çalışmalar yapmaya dair motivasyonumuz var. Dert bizde derman bizde!”

#1CinselSağlık ile karşınızdayız! İlk çalışmamızda cinsel sağlık bilgisine ve jinekolojik muayeneye erişimde kendini bulamayan, ‘kapsanmayan’ trans erkeklerin, trans maskülenlerin ve nonbinarylerin (doğumda atanmış cinsiyeti kadın olan) dertlerini anlatmak için bir yola çıktık. Yapacağımız araştırma ile bu alana erişimle ilgili sorunları anlatmak, bu alanda çalışan kişi, kurum ve kuruluşlarla araştırmanın sonuçlarını paylaşarak var olan hali iyileştirmek adına adımlar atmak istiyoruz. Penis ve penetrasyon odağındaki cinsel sağlık bilgisini dönüştürmek, bu konu hakkındaki sözü konunun özneleri olarak kendimize uygun olarak da üretmek ve bizlerin de erişebileceği cinsel sağlık bilgisini birlikte daha fazla konuşmak istiyoruz.

Bu araştırmayla bunun ilk adımını atmak için bir araya geldik. ‘Erişilebilir ve kapsayıcı cinsel sağlık bilgisi ve jinekolog trans+ların da hakkı!’ diyerek ilk çalışmamız için yola çıktık. Daha fazlası için bizimle iletişime geçebilir, çalışmalarımıza katılabilir ve bizleri sosyal medya üzerinden takip edebilirsin. Birlikte yapabiliriz lubunya!”

Kapsama Alanı’nı buradan takip edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam