17/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, pandemi öncesinde düzenli olarak gerçekleştirdiği “Kuir ile Üret” etkinliklerinden yola çıkarak karantinada “evde üret” diyor.

Karantinada “Kuir ile Evde Üret” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği, Covid_19 pandemisi nedeniyle uygulanan karantinada “evde üret” diyor.

Derneğin 27 Mart Cuma günü başlattığı Kuir ile Evde Üret Kampanyası pandemi öncesinde düzenli olarak gerçekleştirdiği “Kuir ile Üret” etkinliklerinden yola çıkarak planlandı.

Çalışmanın hedefini dernek şöyle anlatıyor: “…yeni hayata uyum sağlamayı kolaylaştırmak olan kampanya, evde kalırken kendini tembel,  işlevsiz, amaçsız veya mutsuz hissedenler için bir uğraş sunmayı amaçlamakta. Bunu yaparken de Kuir Kıbrıs Derneği’nin en temel ilkelerinden olan Antikapitalizm üzerine kurgulanmıştır. Bu sebeple, kampanya tüketim çılgınlığına karşı antikapitalist bir duruş sergilemekte ve aslında evde olan değersiz gibi görünen eşyalarla, atıklarla çok basit yöntemlerle çok güzel şeyleri üretebileceğimizi hatırlatmaktadır.”

Nasıl dâhil olabilirim?

“Kuir ile Evde Üret”e destek olmak çok kolay. Evde olan ve kullanılmayan eşyalardan veya malzemelerden yeni ürünler üretip, hazırladığınız ürünü başladığında, yaparken veya bittikten sonra, nasıl isterseniz, sosyal medya hesabınızdan #kuirileevdeuret diyerek, devamında da Kuir Kıbrıs Derneği’ni etiketleyerek ve son olarak da meydan okuduğunuz arkadaşlarınızı challenge’a davet ederek paylaşabilirsiniz.

Dernek, “dileyenler üretimlerinden bir kısmını ev günleri bittikten sonra derneğe bağışlayabileceklerdir. Bağışlanan ürünler derneğin açacağı stantlarda sizin adınızla ve ürüne yerleştirdiğiniz gün sayısıyla yerlerini alacaklardır. Bu sayede, Kuir Kıbrıs Derneği’nin hak savunuculuğu çalışmalarını yapabilmesinde tatlı bir katkınız olacaktır” diyor.

 


Etiketler: yaşam
nefret