24/05/2021 | Yazar: Kaos GL

KOLİ Art Space’in görme, gözetleme ve voyörizm kavramına odaklandığı ikinci sergisi açılıyor!

“Karşı Pencere” sergisi açılıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Küratörlüğünü Melike Bayık’ın üstlendiği gözetleme kavramına odaklanarak güncel bir durum tespiti ve sorgulama niyeti taşıyan “Karşı Pencere” sergisi 8 Haziran – 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında Kadıköy Yeldeğirmeni’nde KOLİ Art Space’te izleyici ile buluşuyor.

Karşı Pencere sergisi gözetim, voyörizm (röntgencilik) ve cinsiyet olgularından yola çıkarak, mahremiyet, gözetleyen–gözetlenen ilişkisi, görme ve izleme, bakış, teşhir, özel alan ve gözetlemenin bedenin sınırlarına müdahale etmesi üzerinden cinsiyet rollerinin sorgulanması gibi kavramlar doğrultusunda şekilleniyor.

Sergide Başak Bugay, Ahmet Rüstem Ekici, Tuba Geçgel, Can Küçük, Berkay Tuncay ve Eşref Yıldırım’ın disiplinlerarası (video, yerleştirme, fotoğraf, resim ve örgü) eserleri çok boyutlu bir yaklaşım içinde izleniyor. Bu çok boyutlu yapı; mekânın formunu dikkate alarak, dışarısı ile direkt ilişki kurabilecek ve böylelikle sokaktan geçeni de gözetleyen konumuna çekebilecek şekilde yönlendiren stratejik bir küratöryel tasarım ile kurgulandı.

karsi-pencere-sergisi-aciliyor-1

Gözetlemeyi, mahremiyetin ve voyörizmin sınırlarını yeniden sorgulatacak olan “Karşı Pencere” sergisi 2 Temmuz 2021 tarihine kadar Kadıköy Yeldeğirmeni’nde, KOLİ Art Space’te görülebilir.

KOLİ Art Space hakkında

Kadıköy/İstanbul'da yer alan KOLİ Art Space, Yasemin Kalaycı ve Elçin Acun tarafından kurulmuş kâr amacı gütmeyen, bağımsız bir çalışma, üretme ve sergileme alanı. Sanatsal deneyim ve işbirliği ekseninde dolaşan KOLİ, feminist ve queer sanatçılar arasındaki diyaloğun desteği ile var olur. Kapsayıcılık ve çeşitliliğin gücü ile beslenir, kimliğin ve cinsiyetin akışkanlığına odaklanarak değişim ihtiyacının zorunluluğu inancından doğmuş bir sanat alanıdır.  


Etiketler: kültür sanat
İstihdam