19/03/2014 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ’ler İstanbul Anadolu yakasında da örgütlenmek için 22 Mart saat 15.00’de HDP’nin LGBTİ seçim bürosunda buluşuyor.

LGBTİ’ler İstanbul Anadolu yakasında da örgütlenmek için 22 Mart saat 15.00’de HDP’nin LGBTİ seçim bürosunda buluşuyor.
MadiMar Marmara Üniversitesi LGBTİ Topluluğu, Hevi LGBTİ, SPoD ve Lambdaistanbul’un çağrısıyla “karşının” LGBTİ’leri örgütlenmek ve yerel sorunlarını tartışmak için buluşuyor.
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kadıköy Bahariye’deki LGBTİ seçim bürosunda* 22 Mart cumartesi günü saat 15.00’de gerçekleşecek etkinlikte yaklaşan yerel seçimler de konuşulacak.
 
Örgütler tarafından hazırlanan çağrı metninde İstanbul Avrupa yakasının merkezi konumu eleştirilerek, “Anadolu yakasında yaşayan bir çok LGBTİ birey, kendilerini daha rahat ifade edebileceğini düşündüğü, kendi varoluşuna daha yakın hissettiği mekanlarda bulunmak için Taksim ve civarına gelmekte” denildi.
 
Çağrı metninde ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Peki ya yaşadığımız yerler? Bireyler tüm benliklerini ifade edebildiği yerde gerçek anlamda vardır. Bu noktada sizleri buluşmamıza davet ediyoruz. Anadolu yakasında bir LGBTI olmak nasıldır, yeni bir örgütlenme olmalı mı? ya da var olan toplulukların yeni bir yapılanmaya ihtiyacı var mı? Kim, ne, nasıl bekliyor? Hangi sorunları yaşıyoruz? Olumlu yönleri nelerdir? Yerel seçimler yakın bir tarihte; LGBTİ’ler için kim, neyi vaat ediyor?”
 
Etkinliğin facebook duyurusuna ise şuradan ulaşılabilir.
 
*Bahariye Caddesi Starbucks’ın üst katı. 

Etiketler: yaşam
İstihdam