13/03/2013 | Yazar: Ozan Uğur

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmaların birisi de Kars’ta gerçekleştirildi. 13 Mart Pazartesi günü Kars Eğitim-Sen şubesinde gerçekleştirilen buluşmaya farklı çevrelerden 30 kişi katıldı.

Kars’ta Homofobiye Karşı Buluşma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmaların birisi de Kars’ta gerçekleştirildi. 13 Mart Pazartesi günü Kars Eğitim-Sen şubesinde gerçekleştirilen buluşmaya kamu personelleri, Kars’ta yaşayan LGBT’ler, HDK Kars Meclisi, Kafkas Yurtsever Öğrenci Derneği üyeleri ve öğrenciler gibi farklı çevrelerden 30 kişi katıldı.
“Homofobi; Militarizm, Faşizm ve Kapitalizmin Kardeşi Olarak İlerliyor”
 
Buluşma’nın sunumunu Kaos GL’den Evren E. Çakmak yaptı. Evren E. Çakmak konuşmasına Kaos GL’nin neden kurulduğunu, hangi süreçlerden geçtiğini ve örgütlülüğün neden önemli olduğunu anlatarak başladı. Çakmak “homofobi militarizm, faşizm ve kapitalizmin kardeşi olarak ilerliyor. Nefret söylemi herkesi bir şekliyle etkiliyor. İnsanlara saldırıyor ve hatta insan olmayanlara bile saldırıyor.” şeklinde konuştu.
 
Bütün nefret türlerinin hayatımız boyunca ayağımızda pranga olarak kaldığını belirten Çakmak “LGBT’ler bu nefret söylemleri yüzünden çoğu zaman eğitim hakkından, sağlık hakkından ve barınma hakkından mahrum kalıyor.” dedi.
 
Nefret cinayetlerinin 2012’de toplam 68 kişinin hayatına sebep olduğunu belirten Çakmak “bunlar sadece bizim görebildiklerimiz. Göremediğimiz onlarca LGBT cinayeti var. Her 48 saatte bir, bir kadın öldürülüyor. Ancak bunların kaçı Lezbiyen ya da Biseksüel bilemiyoruz.” diye konuştu.
Evren E. Çakmak’ın konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Kamu emekçilerinin, öğrencilerin ve LGBT’lerin sorularını yanıtlayan Çakmak’a yöneltilen bazı sorular şunlardı:
 
-LGBT ne demektir? Bir hastalık mıdır? Bu bireylere nasıl yardım edebiliriz?
- Arkanızdaki bayrağın anlamı nedir? (gökkuşağı bayrağı kastedilerek)
- LGBT bireyler ve örgütleri Roboskî gibi toplumsal sorunlar karşısında bir muhalefet üretti mi?
- LGBT’ler sorunları karşısında nasıl bir yol izlemelidir?
- Türkiye gibi marjinal kimliklere sahip bir ülkede LGBT’lerin çektiği sıkıntılar nelerdir?
 
Soru cevap kısmının ardından deneyim paylaşımları yapıldı. Katılımcıların bir kısmının talebi üzerine Kars’ta ileride yapılacak herhangi bir homofobi ve transfobi karşıtı etkinliğe katılımın sağlanması için iletişim bilgileri alındı. 

Etiketler: yaşam
İstihdam