26/07/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Antalya, Kaş’ta faaliyet gösteren Hera Otel’e ait Pebble Beach’te öpüşen iki kadın, işletme müdürünün homofobik ayrımcı söylemiyle karşılaştı.

Kaş, Pebble Beach’te homofobi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalya, Kaş’ta faaliyet gösteren Hera Otel’e ait Pebble Beach’te öpüşen iki kadın, işletme müdürünün homofobik ayrımcı söylemiyle karşılaştı

Okurumuz 19 Temmuz Pazartesi gecesi yaşadığı ayrımcılığı şöyle anlatıyor:

“Ben ve arkadaşlarım Kaş’ta Hera Hotel’e ait olan Pebble Beach adlı mekânda on beş kişilik bir grup olarak eğlenmeye gittik. Aramızda öpüşen çiftler oldu, çoğu heteroseksüel kişilerdi. İki kız arkadaşımız öpüştüğünde garson yanımıza gelip ‘Sevişmeseler daha iyi olur’ diye uyardı. Garsonu bu homofobik davranışından dolayı uyardık ve sonunda özür diledi.

“Yaklaşık yarım saat sonra mekânın müdürü direkt olarak öpüşen kız arkadaşlarımızın yanına gitti ve tekrar uyardı; ‘Mekanda diğer müşteriler rahatsız oluyor’ iddiasında bulundu. O esnada heteroseksüel çiftler uyarılmıyorlardı, öpüşmeye devam ediyorlardı tabii ki…

Homofobinin bahanesi: “Bu coğrafyada böyle…”

Okurumuz müdürün homofobik davranışının ardından mekândan atıldıklarını iletti.

“Müdüre davranışının homofobik olduğunu söyledik ve neden böyle davrandığını sorduğumuzda ‘Bu coğrafyada böyle, kültürümüze saygı duymak zorundasınız’ gibi şeyler söyledi. Sonuç olarak bütün grubu mekândan attı.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları
İstihdam